Raportti Edustus

Kuopion Palloseura otti 2-0-kotivoiton Lippumäen hallissa pelatussa harjoitusottelussa.

Viikko sitten RoPS:in kaatanut AC Oulu kohtasi kauden toisessa harjoitusottelussa viime kauden Veikkausliigan pronssijoukkue KuPS:in, joka asettuu myöhemmin helmikuussa vastaan myös Suomen Cupin alkulohkossa.

Ottelun avausjakso oli erittäin tasainen, mutta maalipaikoilla ei toden totta juhlittu. Kummallekkaan maalivahdille ei merkitty ainuttakaan torjuntaa. Molemmat joukkueet pelasivat rohkeasti pallollisena, mutta toisen joukkueen puolustaessa todella tiiviisti, ei murtavia syöttöjä linjojen väliin nähty. Myös tilanteenvaihdot loistivat pääasiassa poissaolollaan. Parhaimpana tilanteena voidaan pitää AC Oulun saamaa vapaapotkua 16 metrin rajalta, mutta Obed Malolon laukaus pysähtyi vastustajan muuriin.

Harjoitusottelun luonteen mukaisesti puoliajalla sekä toisen jakson aikana nähtiin paljon vaihtoja. KuPSin hyökkäyspeliin vaikutti piristävästi Urho Nissilän kentälle tuleminen heti tauon jälkeen.

Toisen jakson alkuun KuPS sai heti huipputontin, mutta Yannick Fillion AC Oulun maalilla venyi hyvään torjuntaan. KuPS jatkoi painostamista ja noin 50. minuutilla se lopulta onnistui maalinteossa, kun Eetu Rissanen liukui matalan keskityksen maaliin. Ensimmäiset 20 minuuttia toisesta jaksosta olivat selvästi kotijoukkueen hallintaa, mutta vaihtorumban myötä puntit tasoittuivat huomattavasti.

AC Oululle siunaantui 73. peliminuutilla hyvä maalipaikka Samu Alangolle, mutta pusku Jarkko Hurmeen erinomaisesta keskityksestä epäonnistui pahasti ja maali jäi haaveeksi. Hieman myöhemmin lyhyen kulmapotkun jälkeen pallo osui myös KuPSin ylärimaan, kun Niklas Jokelaisen keskitys oli yllättää kotijoukkueen maalivahdin.

Ottelun lisäajalla KuPS sinetöi loppulukemat erikoisen tilanteen päätteeksi. AC Oulun puolustus ja Fillion lopettivat jo pelaamisen luultuaan pallon käyneen yli päätyrajan. Avustava ei nähnyt tilannetta samalla tavalla, joten Oskari Sallinen pääsi puskemaan pallon vapaasti tyhjään maaliin. AC Oulun näkökulmasta tilanne oli tietysti pitänyt pelata huolellisesti loppuun asti, mutta onneksi tämä virhe osui harjoitusotteluun.

AC Oulun kokoonpano:

Fillion, Ölander (46′ Hurme), Ruxi, Koskela, Rafinha (58′ Nurmos), Nurmela (65′ Ikonen), Malolo (’58 Diz), Kallinen (46′ Kähkönen), Saira (46′ Alanko), Sadat (58′ Popa), Heikkilä (’46 Jokelainen)

Kommentit

– Tietysti tappioon ei voi olla tyytyväinen, mutta pelissä oli paljon positiivisia asioita, etenkin pelaajien kova halu toteuttaa yhdessä sovittuja asioita. Monelle pelaajalle kyseessä on uusi ympäristö ja pelaamisessa on todella paljon uusia asioita ja se ottaa aikansa päästä niistä jyvälle – siksi pitää olla kärsivällinen. Erityisesti Ikosen sisääntuloon toisella jaksolla olin tyytyväinen. Siinä oli sellaista ennakkoluulottomuutta ja pelirohkeutta, jota me tarvitaan. Isossa kuvassa on tärkeää saada puolustuspeli yhtenäisemmäksi ja avauspeliin selkeyttä ja nopeutta, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.