Raportti Edustus

AC Oulu ja Joonas Sohlo ovat solmineet pelaajasopimuksen. Sopimus pitää 26-vuotiaan oululaispelaajan kotikaupungin ylpeydessä ainakin kauden 2014.

Jaska nimeä joukkueen keskuudessa totteleva hyökkääjä liittyi AC Oulun harjoitusvahvuuteen kaudella 2011. Vielä tuolloin FC Opan sopimuspelaajiin kuulunut kikkarapää antoi jatkuvasti vahvoja näyttöjä ansaiten lopulta sopimuksen AC Oulun kanssa kaudelle 2012. Debyyttikaudella maaleja syntyi komeasti yhdeksän kappaletta. Viime kaudella romuluinen rymistelijä iski seitsemän maalia 23:ssa virallisessa ottelussa.

Fanien keskuudessa Sohlo on noussut eräänlaisen kulttipelaajan rooliin. AC Oulun johto- ja valmennusportaassa ollaan erittäin tyytyväisiä oman kylän pojan jatkosopimukseen.

– Jaskaa ei voida hyvälläkään tahdolla kutsua lahjakkaaksi pelaajaksi taitojensa puolesta. Se mikä puolestaan erottaa hänet monesta muusta on tahtotila – sitä ei voi harjoitella, sitä on tai ei ole. Jaska on näyttänyt mitä kova työ ja periksiantamattomuus tarkoittaa ja kaksi kautta hän on ollut meidän paras maalintekijä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen taustoittaa.

– Jaska on erittäin tärkeä osa joukkuetta henkisellä tasolla – hän kannustaa ja on aina positiivinen. Hän vaatii itseltään todella paljon ja aikoo panostaa nyt jalkapalloon viime kautta enemmän. Tämän johdosta me myös seurassa odotamme häneltä entistä enemmän, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela tiivistää.

Harjoitusottelukausi käynnistyi voitolla – OLS kaatui lukemin 2-1

AC Oulu aloitti harjoitusottelukautensa voittamalla Kakkosessa pelaavan paikallisvastustaja Oulun Luistinseuran lukemin 2-1. Avausjaksolla AC Oulu hallitsi kenttätapahtumia ja siirtyi 1-0-johtoon, kun 10 minuuttia oli pelattu. Maalin viimeisteli OLS-puolustuksen sähläyksen päätteeksi testipelaaja Rami Ahonen. Maalin jälkeen OLS oli lähellä tasoitusta vapaapotkusta, mutta keltapaitaisten harmiksi puskuohjaus painui niukasti ohi maalin.

Avausjakson keskivaiheilla AC Oululla oli muutama maukas paikka lisätä johtoaan. Ahonen pääsi kokeilamaan kaksi kertaa Dritan Stafsulan ja Mika Nurmelan tarjoilusta, mutta maali jäi haaveeksi. Paras paikka siunautui uunituoreelle sopimuspelaaja Joonas Sohlolle – maaliviivalta tyylikkään pelastuksen saksipotkulla esitti AC Oulua viime kaudella edustanut Sami Hyvärinen.

OLS tasoitti ottelun 40 minuutin kohdalla, kun niin ikään AC Oulua aikaisemmin edustanut Vesa Verronen onnistui maalinteossa pienestä kulmasta Tommi Lindholmin käsien kautta. Syötän maaliin tarjoili Pekka Kainu.

Toiselle jaksolle AC Oulu suoritti peräti kahdeksan pelaajavaihtoa. OLS aloitti maltillisesti vaihtamalla, mutta jatkoi vaihtorumbaa pitkin toista jaksoa. Toisella puolikkaalla OLS piti palloa hieman enemmän, mutta peli oli molempien osalta hieman sekavaa – eikä vähiten laajasta kierrätyksestä. Yritystä molemmissa leireissä kuitenkin riitti. AC Oulun voittomaalin iski 77. minuutin kohdalla Arttu Siira. Syötön hienosti viimeisteltyyn maaliin antoi Pekka Welling.

Lisäosumia ei ottelussa nähty ja näin ollen laivastonsiniset aloittivat kautensa voitolla.

– Tämä oli tyypillinen kauden avausottelu. Yritystä oli välillä enemmän kuin ajatusta, joten siitä ei voi ketään syyttää. Meillä on paljon uusia kasvoja, joten yhteen hitsautuminen vie aikaa. Meidän pelitapa on erittäin vaativa, joten se vie aikaa. Ottelussa oli myös paljon hyviä suorituksia. Tästä jatketaan hyvillä mielin eteenpäin, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

AC Oulun harjoitusringistä ottelussa olivat sivussa Aapo Heikkilä, Janne Hietanen ja Juha-Matti Savolainen.