Raportti Edustus

Laivastonsiniset saalistivat Raatin kesäillassa upean 3-0 voiton Kokkolan Pallo-Veikoista. Samalla AC Oulu nousi Ykkösen sarjakärkeen. Samalla syntyi AC Oulun kauden yleisöennätys, kun paikalla oli 1607 katsojaa.

AC Oulu aloitti ottelun aktiivisesti ja pyrki prässäämään vierasjoukkuetta ylhäältä. Samalla isännät ottivat pallonhallinnan itselleen, mutta myös tuntuivat iskevän nopeasti vastaiskuilla, aina kun KPV menetti pallon. Avausmaalia ei tarvinnut kauaa kauden ennätysyleisön odottaa, kun Gilberton vapaapotku oikealta sivurajan tuntumasta osui KPV:n Yankuba Seesayn päähän ja pallo meni komeasti verkon perukoilla. AC Oulun maalitykki Aristote Mboma luuli myös koskeneensa palloon, mutta tällä kertaa kauden 11. maali jäi vielä odottamaan itseään. 

Ottelun alku oli muutenkin täysin oululaisjoukkueen hallinnassa. Puolustus piti ja Markus Heikkinen johti Laivastonsinisten puolustuslinjaa mallikkaasti. 32. minuutilla David Ramadingaye käynnisti nopean vastahyökkäyksen, joka päättyi Gilberton kauden toiseen maaliin. Miehen edellinen osuma oli myös tehty KPV:tä vastaan. 2-0 johtoaseman jälkeenkin tiukka ote pysyi AC Oululla, ja he saivat rakenneltua mukavan näköisiä hyökkäyksiä tuon tuostakin. KPV:n ensimmäisen puoliajan ainut tilanne tuli oikealta laidalta, kun Washilly Tsibashu keskitti ulkosyrjällä ja Irakli Sirbiladze puski niukasti yli. 

Laivastonsiniset aloittivat toisen jakson melkein samanlaisella höyryllä, kuin ensimmäisenkin. 50. minuutilla Iiro Vandell pääsi täräyttämään kauden avausmaalin lähietäisyydeltä. Linjatuomari kumminkin näki tilanteessa rikkeen, joten päätuomari ja linjatuomari pitivät pitkän palaverin siitä että hyväksytäänkö maali. Lopulta maali hyväksyttiin ja laitapuolustaja Vandell pääsi tuulettamaan osumaansa. Toisella puoliajalla myös Aristote Mbomalla ja Henry Mäkäräisellä oli paikat tehdä lisäosumia oululaisille.

Lisäosumia ei kuitenkaan enää nähty, eikä haluton KPV päässyt kovin lähelle maalintekoa, joten pisteet jäivät siis komealla lopputuloksella Ouluun. Seuraavan kerran Laivastonsiniset nähdään pelikentillä viikon kuluttua maanantaina 25.7. kello 18.30. Kalevan kisojen jälkimainingeissa Raattiin saapuu FC Haka. Tervetuloa kannustamaan Laivastonsinisiä!

Kommentit

– Oli ilo olla puolustuslinjassa tänään. Jätkät teki edessä hyvin hommia, ja oli kyllä hyvä peli jokaiselta joukkueen jäseneltä. Tänään ei heikkoa lenkkiä löytynyt meidän joukkueesta. Nyt saatiin ehkä ensimmäinen ehjä 90 minuuttinen, koska meillä on ollut vähän vaikeita pelejä. On tullut aikaisemmin lokaa siitä että emme osaa pelata, mutta tänään näytettiin mihin pystytään, kertoi lyhyesti AC Oulun kapteeni Lassi Nurmos.

 

– Minun mielestä ei ollut ehjä 90 minuuttinen, koska ensimmäiselläkin puoliajalla löysäsimme otettamme noin 15 minuutiksi. Lisäksi näimme turhia pallonmenetyksiä. Siitä tuli vähän takapakkia, mutta saimme myöhemmin pallokontrollin takaisin itsellemme. Tämä oli kärkikamppailu, ja olimme selkeästi parempi joukkue. Jos haluamme sarjan kärkijoukossa pysyä, meidän tulee pelata joka ottelussa samalla tavalla, kiteytti AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit