Raportti Edustus

Sarjakärki KPV kävi hakemassa 2-3-vierasvoiton AC Oulun kustannuksella. Tapahtumarikkaassa ottelussa nähtiin viisi maalia, yksi ulosajo ja paljon muuta. Tappio tiesi AC Oulun kymmenen ottelun mittaisin tappiottoman putken katkeamista ja nousuhaaveille kovaa kolausta.

Kotijoukkue sai jobin postia jo lämmittelyissä, kun Markus Heikkisen alaraajavamma pisti kokeneen konkarin vaihtopenkin puolelle. Samuli Leppälä paikkasi ”Makon” poissaolon vasemman topparin tontilla.

Ottelun alku oli vierailta terävä se ensimmäinen maali nähtiin jo 3. minuutilla, kun Sebastian Mannströmin oikean jalan laukaus painui Juhani Pennasen käsien kautta maaliin. Maalin jälkeen vieraat jatkoivat vahvasti ja sillä olikin pari hyvää paikkaa siirtyä kahden maalin johtoon.

Kotijoukkue pääsi peliin mukaan varttitunnin tunnustelun jälkeen ja se ottikin pelin hallinnan selvästi itselleen. Se vyörytti hyökkäyksiä etenkin vasemmalta laidalta, jossa Aleksi Gullsten haastoi rohkeasti vieraiden puolustuslinjaa. Kotijoukkueen tasoitus syntyi yllättävällä tavalla, sillä selvästi pienikokoisempi AC Oulu isku kulmapotkusta – David Ramadingayen nappipallo löysi Jere Aallikon päänupin ja pallo maalissa tällä kertaa Teppo Marttisen käsien kautta.

Laivastonsinisten vyöry kohti Marttisen maalia jatkui ja lisää oli vuorossa 33. minuutilla, kun Alberto Alvarado Morin survoi pallon maaliin. Tilannetta edelsi jälleen Gullstenin haasto kohti maalia. Avausjaksolla ei lisäosumia nähty ja näin ollen tauolle kotijohdossa.

Toisenkin jakson alku oli kotijoukkueen kannalta murheellinen – Kalle Multanen tasoitti ottelun 47. minuutilla. Maalin jälkeen KPV oli jälleen aktiivisempi ja se sai pallon hallintaa enemmän itselleen. Todellisia maalipaikkoja ei kuitenkaan kummassakaan päässy nähty.

Ottelun käännekohta nähtiin 54. minuutilla – ensin Gullstenilla oli puskupaikka KPV:n kuudentoista-alueen sisällä. Pallo kimposi KPV-puolustajan käteen, mutta ottelun erotuomari Jani Laaksonen ei nähnyt tilanteessa rikettä. Rikkeen hän vihelsi seuraavasta kaksinkamppailusta ja nosti toisen varoituksen AC Oulun puolustaja Walter Moorelle. Näin ollen kotijoukkue joutui yhden miehen vajaalle.

AC Oulu joutui luonnollisesti puolustuskannalle, mutta sille siunaantui todellinen huippupaikka siirtyä ottelussa johtoon – loistavan ottelun pelannut Jair tarjoili Morinin nokikkain Marttisen kanssa, mutta meksikolaisen yritys jäi vastaantulleen maalivahdin raajoihin.

KPV sai pallon ylärimaan 84. minuutilla, mutta kotijoukkue kesti. Lopulta 87. minuutilla nähtiin ottelun ratkaisu, kun keskityspallo jäi pyörimään AC Oulun boksiin ja ensimmäisenä paikalla ollut Multanen niittasi voiton vieraille.

Kommentit

– Kova taistelupeli ja tunteikas, kuten ennakoitiin. Harmittaa todella paljon, mutta sovimme heti pelin jälkeen kopissa että loppuun asti taistellaan, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne näki, eikä ollut halukas kommentoimaan tuomariston ratkaisuja.

 

– Tottakai voitto tässä vaiheessa kautta tyydyttää. Avausjakson alku oli hyvä, mutta sitten AC Oulu sai kovan vyöryn päälle. Toisella jaksolla puolestaan me nostimme tasoa, KPV:n käskyttäjä Jarmo Korhonen sanoo.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste