AC Oulu lähti perjantaina toiveikkaana Raatin helteiseen iltaan. Valitettavasti nätin päivän pilasi 2-0 tappio FC Hongalle. Kauden ensimmäinen peli ilman yleisörajoituksia Raatissa ja kaunis ilma oli tuonut Raattiin vajaat 2000 katsojaa.

Lähtökohdat olivat kummallakin joukkueella samanlaiset. Heikkojen alkukausien saattelemat joukkueet janosivat sarjapisteitä. AC Oulu oli hyvin valmistautunut otteluun ja ennakoissakin kuultu toiveikkuus ensimmäisistä pisteistä tämän kauden Veikkausliigassa oli ajatuksissa niin joukkueella kuin yleisölläkin.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista vääntämistä eikä kummallakaan ollut toista parempia maalipaikkoja. 17. minuutilla Samu Alanko antoi syötön vahvan nousun päätteeksi Lassi Nurmokselle rangaistusalueen sisään. Kapteeni pääsi yrittämään maalintekoa, mutta FC Hongan puolustaja Mensah sai jalan väliin. Pallo kimpoili hyvälle paikalle jääneen Nikolas Sairan eteen, mutta tilanne päätyi paitsioksi.

Pelin 26. minuutilla Anselmi Nurmela nappasi pallon Rasimuksen nenän edestä, kuin rikollinen tikkarin lapsen suusta, ja lähti nousemaan kohti Hongan aluetta. Nurmela huomasi maalivahti Murrayn olevan kaukana maalista ja päätti yrittää maalintekoa keskiympyrästä, mutta laukaus painui ohi maalin.

Nikolas Saira pääsi vielä 40. minuutilla kokeilemaan maalintekoa 30 metristä, mutta terävä laukaus painui ohi maalin.

Pelin ensimmäinen kortti nousi 43. minuutilla kotijoukkueen Obed Malololle. Keskikenttäpelaaja puolusti terhakkaasti palloa omalla kolmanneksella, mutta tuomari tulkitsi tilanteen toisin ja kortti nousi. FC Honka pääsi yrittämään tilanteessa maalintekoa vaparista. Tammilehdon antama vapari päätyi ohi maalin kahden muun Hongan pelaajan kautta ja toiselle jaksolle lähdettiin 0-0 tasatilanteessa.

AC Oulu tuli toiselle jaksolle pirteästi, mutta maalinteossa onnistui vain vastustaja

Toisen jakson alkupuolella Henrik Ölander pääsi keskittämään hyvän pallon vasemmasta taskusta, mutta hyville paikoille nousseet Saira ja Heikkilä eivät valitettavasti saaneet laitettua palloa maaliin.

Pelin ratkaisu nähtiin 62. minuutilla, kun FC Hongan Hatakka ja Kauffman järjestelivät keskinäisillä syötöillä Hatakan vapaaksi ohi AC Oulun puolustuslinjan, josta puolustaja sijoitti pallon maaliin ohi hyvin vastaantulleen Pennasen.

Viimeinen naula pelin arkunkanteen lyötiin 75. minuutilla, kun Hongan purkupallo päätyi AC Oulun puoliskolle asti Darren Smithille, joka syötti rinnalle nousseelle Dongoulle. Hyökkääjä pääsi kaksin AC Oulun topparia Ruxia vastaan, josta hän pääsi vetämään tarkan vedon vasempaan takaylänurkkaan.