AC Oulu jatkoi hyvää alkukauttaan sunnuntai-iltana nappaamalla kotiavauksesta TP-47:aa vastaan täyden pistepotin. Pisteet jäivät Ouluun Tommi Siekkisen ja Antti Pehkosen maaleilla loppulukemin 2 – 0 (0 – 0).

KATSO MYÖS KUVAKOOSTE OTTELUSTA!

VIDEOKOOSTE (Samuel Waheeb)

AC Oulun voittoa voi pitää täysin ansaittuna, sillä kotijoukkue pystyi luomaan ottelun aikana huomattavasti enemmän maalipaikkoja kuin vierailija. Ensimmäisellä puoliajalla TP-47:n puolustus pystyi vielä pitämään oululaiset pois huippuluokan paikoilta, mutta toisella jaksolla kyyti oli kylmää.

TP-47:n taktiikka ottelussa oli selvä. Joukkue pyrki puolustamaan tarkasti, ja iskemään vastahyökkäyksistä. Avausjaksolla taktiikka toimi siinä mielessä, että etenkin topparikaksikko Pekka Räisänen – Iraklii Tsykolia pelasi varmaa peliä ja putsasi sinipaitojen keskitykset väljemmille vesille.

Toisella jaksolla tahti kuitenkin muuttui. AC Oulu sai luotua pallollisen hallintansa lisäksi useita erinomaisia maalipaikkoja, eikä 2-0-loppulukemia voi pitää lainkaan liian leveinä. Torniolaiset puolestaan eivät saaneet luotua käytännössä ensimmäistäkään todella vaarallista tilannetta.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen AC Oulu sai tärkeän avausmaalin nopeasti heti toisen jakson alkuun. Loistavia kulmapotkuja läpi ottelun antanut Mika Nurmela antoi kulman oikealta, ja pallo kimpoili lopulta Frank Jonken puskun jaTommi Siekkisen kautta maaliin. Maalintekijäksi ilmoitettiin ensin Jonke, mutta tuomarit korjasivat osuman menneen Siekkisen nimiin.

Maalin jälkeen AC Oululla oli neljä upeaa paikkaa lisätä johtoaan. Ensin hyvän ottelun pelannut Dominic Yobe syötti hienosti vasemmalta, ja Jonke puski pallon aavistuksen maalin yli. Seuraavaksi Siekkinen laukoi hyvästä tilanteesta ohi, ja vielä noin 65 minuutin kohdalla oli Antti Pehkosen vuoro puskea pallo Nurmelan vapaapotkusta yli maalin.

Viitisen minuuttia edellisestä Siekkinen loukkasi jalkansa kaksinkamppailussa Tsykolian kanssa. Siekkinen kuitenkin jatkoi vielä peliään ja pääsi hetken kuluttua läpiajoon. Toinen maali jäi kuitenkin vielä syntymättä, kun laukaus painui maalista ohi.

Ottelun toinen osuma syntyi lopulta ansaitusta 79. minuutilla, kun Nurmela antoi loistavan vapaapotkun ja kapteeni Pehkonen puski rangaistuspotkualueen sisältä pallon ohi voimattoman maalivahti Artur Konden.

Viimeisen kympin aikana kolmaskin maali oli lähellä, kun Nurmela antoi kulmapotkun rankkarialueen ulkopuolelle ja hyvän ottelun pelannut Niko Kukka antoi palaa. Kukan vasemman jalan komea potku pamahti kuitenkin ylärimaan.

Hienon kotivoiton myötä AC Oulun saldo kolmen ottelun jälkeen näyttää kahta voittoa ja yhtä tasapeliä. Oululaiset nousivatkin seitsemällä pisteellään sarjan kakkoseksi tasapisteisiin kärjessä keikkuvan PK-35:n kanssa.

AC Oulun seuraava ottelu on edessä ensi lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu nimenomaan PK-35.

AC Oulun ja TP-47:n välisen ottelun videokooste on katsottavissa maanantaina.

AC Oulu – TP-47 2 – 0 (0 – 0)

• 36min. TP-47 Iraklii Tsykolia varoitus
  • 47min. 1 – 0 Tommi Siekkinen (Frank Jonke)
  • 55min. TP-47 Mikko Barsk varoitus
  • 79min. 2 – 0 Antti Pehkonen (Mika Nurmela)