AC Oulu voitti Tornion Pallo 47:n harjoitusottelussa lukemin 3-1. AC Oulun upeista osumista vastasivat testimies A.J Gray, Dritan Stafsula sekä Morten Gerster Peipinen.

Viileässä ja tuulisessa säässä pelattu ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei saanut selkeää otetta pallollisesta pelistä ja vaaralliset tilanteet jäivät ensimmäisen vartin aikana vähille. AC Oulu hyökkäsi pääasiassa oikealta, kun torniolaiset ajautuivat puolestaan vasemmalle puolelle.

Ottelun avausmaali syntyi testihyökkääjä A.J Grayn jalasta – vikkelä kanadalainen ennätti pomppivaan pystypalloon ennen vastaan tullutta maalivahti Lauri Rönkköä, nostaen pallon kauniisti maaliin rangaistusalueen rajalta. Maalin jälkeen AC Oulu sai parempaa otetta pelistä. Toista täysosumaa ei jouduttu odottamaan kauaa – Dritan Stafsula tykitti Joonas Sohlon hankkiman vapaapotkun tolpan kautta vasemmalla jalallaan maaliin saakka Rönkön ollessa voimaton.

TP-47 sai maalin jälkeen kaksi läpiajotilannetta, joista ensimmäisen hoiti David Monsalve maalillaan hyvin. Toisesta paikasta punapaitaiset vieraat eivät enää erehtyneet, vaan kavensivat tilanteeksi 2-1. Noissa kahdessa tilanteessa AC Oulun alakerta aukesi liian helposti.

AC Oulun kolmas osuma oli hienojen maalien iltapäivässä se kaikista hienoin – Morten Gerster Peipinen otti torniolaistopparin purkupallon rinnallaan haltuun noin 40 metrin kohdalla ja antoi oikean jalkansa laulaa. Todella kovaa lähtenyt ”putoava lehti” painui vastustamattomasti maaliin saakka.

Toisella jaksolla peli pysyi vaivatta AC Oulun hallinnassa, eikä vierailijat päässeet muutamaa väläytystä lukuun ottamatta vaarallisille paikoille. AC Oulu ei onnistunut tosin itsekkään rakentamaan huippupaikkoja, vaan ottelun tempo laski selkeästi viimeiselle 20 minuutille. Kun lisäosumia ei Raatin tekonurmella nähty, nappasi AC Oulu siis 3-1-voiton rutiinilla.

– Tänään tehtiin todella komeita maaleja. Kylmä keli hieman verotti, mutta olen tyytyväinen etenkin avausjaksoon. Toisella jaksolla ensimmäiset 20 minuuttia olivat hyvää, mutta sitten ottelun tempo hieman laski. 3-1-voitto on kuitenkin hyvä suoritus, mutta edelleen täytyy parantaa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

AC Oulu kohtaa ensi viikon lauantaina Arina Areenalla paikallisvastustaja Oulun Palloseuran klo 12:00 alkavassa ottelussa.