(16.8.2010)

AC Oulu otti maanantai-iltana ensimmäisen voittonsa kahdeksaan otteluun tehden sen harvinaisen komeasti. Kovassa vireessä ennen maanantai-iltaa ollut IFK Mariehamn kaatui kotonaan maalein 0-2 (0-0).

Upeassa vierasvoitossa oululaisten maalintekijöinä kunnostautuivat Joonas Pennanen ja Frank Jonke. Kummassakin täysosumassa alustajana oli Mika Nurmela.

AC Oulu lähti IFK Mariehamnia vastaan pelattuun otteluun tutuin ja railakkain hyökkäysopein, vaikka kotijoukkue oli ollut huippuvireinen myös hyökkäyssuuntaan. Ensimmäisellä jaksolla AC Oulun parhaimmat paikat siunaantuivat muun muassa Mika Nurmelalle, joka testasi maarianhaminalaisten kenialaisveskarin Willis Ochiengin refleksejä vasemmalta laidalta antamallaan vaparilla. Lisäksi Jean Fridolin Nganbe Nganbe väläytteli saksipotkuosaamistaan, mutta jälleen Ochieng veti pitemmän korren.

Etsikkoaikansa oli ensimmäisellä jaksolla myös IFK Mariehamnilla, mutta tällä kertaa AC Oulun puolustajat onnistuivat pitämään maalin puhtaana sulavassa yhteistyössä Dennys Rodriguesin kanssa.

Myös Joonas Pennasella oli paikkansa, mutta miehen maalintekoyritykset eivät vielä kantaneet hedelmää. Ensimmäinen jakso päättyi siis pyöreisiin tasalukemiin 0-0.

Toinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä, kunnes pimenevä elokuun ilta äkkikirkastui noin kello 21.50 aikaan AC Oulun siirtyessä johtoon. Tilannetta voi todellakin luonnehtia näin valoisin sanoin, koska Nurmelan vapautettua pirteästi koko ottelun esiintyneen Pennasen maalintekoon ei oululaisleiristä loistaneella riemulla ollut mitään rajaa pallon liidettyä yli maaliviivan. Kokkolaiskasvatti ei siis hassannut tilannettaan, vaan pisti pallon voimakkaalla kudilla etuylänurkasta sisään ottelukellon osoittaessa 62. peliminuuttia.

Eikä siinä vielä kaikki. Nurmela antoi illan toisen syöttönsä, kun "Nuren" antama ulospäin kiertänyt kulmapotku kiisi Frank Jonkelle, joka junttasi pallon aivan tolpan vierestä maaliin. Kanadalaisen kauden kolmas täysosuma oli tosiasia 73. peliminuutilla ja näin AC Oulu meni hienoon 2-0- vierasjohtoon. Ahvenanmaalle pitkän matkan reissanneet Sinitähdet riemuitsivatkin osumasta ymmärrettävän hurjapäisesti Wiklöf Holding Arenan vieraskatsomossa.

IFK Mariehamn vyörytti varsinkin ottelun loppupuoliskolla hyökkäyksiä kohti Dennys Rodriguesin vartioimaa maalia, mutta eivät onnistuneet millään iskemään palloa AC Oulun verkkoon. Esimerkiksi Sebastian Strandvall onnistui kyllä pyssyttämään vaparin vasemmalta niukasti ohitse. Tällä kertaa "Sunshine Dennys" oli kaiken kaikkiaan ohittamaton.

Kauden kaikkiaan toisen vierasvoittonsa ansiosta AC Oulu nousi 19 pisteeseen, kun oululaisten takana majaileva FC Lahti on puolestaan 15 pisteessä ja ACOulun edellä oleva JJK on 20 sarjapisteessä. Oululaisten sarjasijoitus on edelleen kolmastoista ja tämä oikeuttaa tällä hetkellä karsijan paikkaan. Eroa useisiin joukkueisiin ylöspäin katsottaessa ei kuitenkaan paljon ole.

Taistelu sarjan tyvipäässä muuttui maanantaina entistä huikemmaksi 18 pelatun ottelun jälkeen, kun heikosti viime aikoina pelannut Haka onnistui maanantaina voittamaan Pirkanmaan derbyssa Tampere Unitedin maalein 1-0 nousten 22 sarjapisteeseen. 22 pisteessä ovat yhtä lailla myös VPS ja FCInter. Maanantaina kaatuneella IFKMariehamnilla on 21 pistettä.

Kun Haka saapuu tulevana lauantaina 21.8. AC Oulun vieraaksi Castrenin kentälle, ovat panokset huippukovat. Lähde siis mukaan lauantai-illan huumaan ja kannustamaan AC Oulu tärkeään voittoon klo 19.00 alkaen!

IFK Mariehamn – AC Oulu 0-2 (0-0)

62min. 0- 1 Joonas Pennanen (Mika Nurmela)
64min. AC Oulu Janne Hietanen varoitus
68min. IFK Mariehamn Echiabi Okodugha varoitus
73min. 0 – 2 Frank Jonke (Mika Nurmela)
88min. IFK Mariehamn Sebastian Strandvall varoitus