Raportti Edustus

AC Oulu ja KPV kohtasivat Kokkolan keskuskentällä lämpimänä sunnuntai-iltapäivänä. Kummatkin joukkueet onnistuivat maalinteossa, mutta maalit hylättiin paitsiona.

Laivastonsinisten päävalmentaja Rauno Ojanen oli tehnyt otteluun runsaasti muutoksia, verrattuna edelliseen otteluun. Keskikentän pohjalle Jairin rinnalle palasi pelikiellosta David Ramadingaye. Hyökkäysnelikkona hääri Rasmus Karjalaisen ja Aristote Mboman lisäksi Gabriel Braga ja Gilberto. Puolustuslinjaan muutoksia ei oltu tehty.

Ottelun alku tasaista vääntämistä. Kuten päävalmentaja Ojanen otteluennakossa kertoi, pyrki vierasjoukkue saamaan ottelun hallintaansa pitämällä palloa. Vahva ja fyysinen isäntäjoukkue KPV taasen keskittyi heille ominaiseen pelaamiseen, eli vastahyökkäyksiin ja erikoistilanteisiin. Kentän isokokoisimmat pelaajat KPV:n Henri Myntti ja Irakli Sirbiladze olivat vaarallisia jokaisessa erikoistilanteessa. Sirbiladzen päällystakkina ajoittain ollut AC Oulun Markus Heikkinen pelasi loistavan pelin, ja sai pidettyä miehen pimennossa. Ensimmäisen puoliajan lopulla KPV siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, mutta linjatuomari oli hereillä ja maali hylättiin paitsiona.

Toisella puoliajalla KPV tuntui saaneen lisää virtaa hyökkäyspeliin, ja vyörytti hyökkäyksiä ja erikoistilanteita kohti Johannes Wentinin vartioimaa maalia. Pituuseroista huolimatta Laivastonsinisten puolustus sai putsattua kaikki laidoilta tulleet keskitykset pois uhrautuvalla pelillä. Myös Wentin nappasi muutaman tärkeän torjunnan. AC Oulun pallonhallintaan keskittynyt peli tuntui välillä tökkivän, mutta ottelun lopussa päästiin jo erittäin lähellä maalintekoa. Ensin Aristote Mboma siirsi vieraat 0-1 johtoon, ja AC Oulun kannattajat juhlivat jo osumaa railakkaasti. Linjatuomari oli jälleen asiasta eri mieltä, ja näin maali hylättiin. Lisäajalla AC Oulun kulmapotkun jälkimainingeissa pallo kävi jo alle puolen metrin päässä maalista, mutta niin vain Joonas Myllymäen vartioima KPV-maali säilyi osumitta.

Ottelu päättyi siis maalittomaan tasatulokseen. Ottelun tulos ei ylentänyt mieltä, mutta ei se katastrofikaan ollut. Seuraavan kerran Laivastonsiniset nähdään kentällä viikon päästä 25. syyskuuta, kun OuBussin keula kaartaa kohti Valkeakoskea. Kannustetaan Laivastonsiniset yhdessä Veikkausliigaan!

Kommentit

– Olen aavistuksen pettynyt, niin kuin koko joukkue. Oli erittäin kova peli fyysisesti. KPV oli ihan eri joukkue kuin aikaisemmin tällä kaudella. He ovat laittaneet homman pakettiin, ja puolustavat erittäin tiivisti sekä rikkovat jatkuvasti. Erikoistilanteet olivat vaarallisia, kuten aina. Me ei saatu toimimaan omaa pallollista peliä, eikä näin saatu palloa liikuteltua tarpeeksi nopeaa, jotta vastustaja olisi väsynyt. Olisihan tässä voinut käydä niinkin päin että vastustaja olisi tehnyt maalin, joten siinä mielessä pisteestä täytyy olla tyytyväinen, kertoi paluumatkalta tavoitettu päävalmentaja Ojanen.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit