Kauden viimeinen harjoitusottelu aurinkoisella Heinäpään tekonurmella torniolaista TP-47:aa vastaan päättyi 1-1 -tasapeliin. AC Oulun maalintekijänä kunnostautui Alvarado Morin.

AC Oulu lähti sarja-avauksen kenraaliharjoitukseen laajan pelaajaringin turvin. Vastuuta oli tarkoitus jakaa koko pelaajaryhmälle ja näin myös tehtiin.

Ensimmäinen jakso oli AC Oulun vahvaa pallonhallintaa ja tilanteita riitti hyökkäyspäässä. TP-47 sen sijaan pyrki iskemään vastaan aina tilaisuuden tullen.

AC Oulu siirtyi 1-0 -johtoon vartin pelin jälkeen. Maalivahti Juhani Pennasen pitkä avaus osui keskikentällä torniolaispäähän ja Jere Aallikko pääsi karkuun vasemmalta laidalta. Nousun päätteeksi Aallikko antoi hallitun syötön maalin eteen ja meksikolaiskärki Alvarado Morinilla oli helppo työ viimeistellä tyhjään maaliin.

40 minuutin pelin jälkeen heikon puolustuspelaamisen myötä torniolaishyökkääjältä vedettiin jalat alta rangaistusalueella. Tuomari vihelsi ansaitusti rangaistuspotkun, jonka ampui verkon perukoille Aleksi Koivumaa.

Toisella jaksolla AC Oulu suoritti paljon vaihtoja, mutta ote säilyi edelleen kotijoukkueella. Lukuisista hyvistä maalipaikoista huolimatta ottelussa ei enempää maaleja enää nähty. Torniolaisten maalin suulla Tatu Kujanpää esiintyi edukseen ja otti useita hyviä torjuntoja laivastonsinisten myllyttäessä maalipaikoille.

Vaikka ottelun lopputulos oli tuloksellisesti pettymys, kentällä nähtiin paljon oikeita asioita ja takaiskuja loukkaantumisten muodossa ei tullut. Joukkue on nyt valmis aloittamaan Ykkösen kauden Kajaanissa ensi viikon lauantaina klo 17 alkaen. AC Oulun kannattajat järjestävät sarja-avaukseen bussikyydityksen, jolle voi ilmoittautua osoitteessa sinitahdet.net.