AC Oulu kärsi sunnuntaina kauden kolmannen tappionsa, kun PS Kemi ja nappasi kotivoiton Sauvosaaren kentällä lukemin 3 – 2. Tappiosta huolimatta AC Oulu jatkaa edelleen sarjan kärkipaikalla, mutta enää vain pisteen erolla.

AC Oulu kylvetti kemiläisiä viikko sitten Castrenilla totaalisesti 6-0-murskavoitollaan. Niinpä tiedossa oli, että Kemissä vastaan asettuu äärimmäisen ärsytetty ja latautunut isäntä. Tämän kaiken piti olla selvää, mutta siitä huolimatta Kemissä nähtiin useaa astetta kesympi ja vaisumpi oululaisjoukkue. PS Kemi kiitti mahdollisuudesta ja onnistui kotiyleisönsä edessä palaamaan voittojen tielle viime aikojen nöyryytystappioiden jälkeen.

Lauantai-iltapäivän ottelu aurinkoisessa säässä alkoi lupaavasti, sillä AC Oulu oli ensimmäisen vartin aikana hallitsevampi osapuoli – joskaan kunnon maalintekotilanteita ei syntynyt.

Avausmaalin teki kuitenkin PS Kemi, kun ottelua oli pelattu 23 minuuttia. AC Oulun puolustuksen oikea laita petti, ja vauhdikkaasti hyökkäykseen rynninyt Tommy Torvikoski sai toimitettua pallon maalille. Maalinedushässäkästä pallon iski verkkoon Tim Johansson.

Toiselle puoliajalle odoteltiin sisuuntunutta vierasjoukkuetta, mutta jakso sai todella painajaismaisen alun, kun Dennys Rodrigues joutui kaivamaan lyhyen ajan sisällä pallon kaksi kertaa verkosta. 2-0-maalista Rodrigues voi syyttää osittain myös itseään, sillä Arto Hakalan kaukolaukaus upposi sisään liian helposti.

Lisää kylmää vettä niskaan tuli vain kaksi minuuttia myöhemmin, kun edellisen kohtaamisen pelikiellon takia missannut Hakala onnistui toistamiseen.

Vasta 3-0-maalin ja pelaajavaihtojen jälkeen AC Oulukin heräsi peliin mukaan. Ottelun positiivisiin asioihin lukeutui neljä edellistä peliä huilanneen Frank Jonken paluu tositoimiin. Jonke tuli kentälle 55. minuutilla ja toi peliin välittömästi uutta tempoa ja vaarallisuutta. Jonke onnistui heti myös maalinteossa, kun hän kavensi 74. minuutilla lukemat 3-1:een vahvan yksilösuorituksen päätteeksi.

– Vasta 3-0-tilanteessa joukkue heräsi taistelemaan. Meillä ei Mika Nurmelaa lukuun ottamatta ole sellaista pelaajaa, joka olisi tottunut voittamaan viikosta toiseen. Kaipaamme voittamisen kulttuuria, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen myönsi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sanomalehti Kalevan mukaan.

Ottelun viimeisen vartin aikana AC Oulu painoi päälle vimmatusti ja haki maaleja. Lopulta joukkue nousi jo maalin päähän Tommi Siekkisen onnistuttua 88. minuutilla.

Tasoituskaan ei todellakaan kaukana ollut, sillä Niko Heiskanen sai pallon tolppaan asti loppuhetkillä ja pari muutakin läheltä piti -tilannetta Kemin maalilla oli.

– En minä niitä tilanteita halua jossitella. Kaipaan sitä, että joukkuetta ei tarvitsisi maanitella koko viikkoa pelaamaan 6-0-voiton jälkeen, Malinen totesi.

Niin siis kävi, että viime syksyn tapaan sekä AC Oulun joukkue että kannattajat joutuivat Kemistä kotimatkalle murheellisella mielellä. Pientä lohtua tuli kuitenkin sunnuntaina, kun sarjakakkonen FC Viikingit jäi maalittomaan tasapeliin Torniossa. Näin AC Oulu jatkaa piikkipaikalla, mutta sekä Viikingit että KPV hengittävät niskaan vain yhden pisteen päässä.

AC Oulu pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon lauantaina (1.8.), jolloin JIPPO Joensuusta saapuu vieraaksi Oulu-lehti Areenalle otteluun, joka on samalla kesän perhepäivätapahtuma.

PS Kemi – AC Oulu 3 – 2 (1 – 0)

23min. 1 – 0 Tim Johansson (Tommy Torvikoski)
44min. PS Kemi Jaakko Isteri varoitus
51min. 2 – 0 Arto Hakala
53min. 3 – 0 Arto Hakala (Janne Hosio)
53min. PS Kemi Arto Hakala varoitus
62min. PS Kemi Tim Johansson varoitus
63min. AC Oulu Dominic Yobe varoitus
74min. 3 – 1 Frank Jonke
75min. AC Oulu Niko Kukka varoitus
88min. 3 – 2 Tommi Siekkinen (Mika Nurmela)