AC Oulun kauden 2019 viimeinen ottelu Ykkösessä päättyi Tammisaaressa EIF:n vieraana 2-2 -tasapeliin. Tämä tulos tarkoitti sitä, että AC Oulu ei onnistunut ohittamaan EIF:iä sarjataulukossa, vaan lopulta laivastonsiniset päätyivät Ykkösessä sijalle 7.

Lukuisten poissaolojen myötä AC Oululla oli Tammisaaressa mukana erittäin nuori ja oululainen joukkue. 20-vuotias maalivahti Juuso Särkelä oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella tolppien välissä, puolustuksessa 16-vuotiaalle Miika Koskelalle ottelu oli neljäs Ykkösessä ja keskikentällä avanneella 19-vuotiaalla Samuel Kurttilallakin oli aiempaa Ykkösen kokemusta vain vajaan 300 peliminuutin verran. Toisella jaksolla debyytit tekivät tämän kauden Ykkösen osalta OLS-kasvatit Lasse Pentti (17v) ja Christian Bohui (20v).

Ottelun avausmaalin teki AC Oulu jo 5. peliminuutin kohdalla. David Ramadingaye antoi kulmapotkun oikealta ja toppari Lassi Nurmos puski pallon upeasti maalin takanurkkaan.

Kotijoukkue EIF:in tasoitusmaali tuli kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Daisuke Uemura pääsi vapaasti vetämään rangaistusalueen sisältä. AC Oulun maalivahti Särkelä ei ehtinyt saamaan sormiansa väliin vasempaan alanurkkaan suuntautuneeseen laukaukseen.

Puolen tunnin pelaamisen jälkeen AC Oulun tehomies Ramadingaye viimeisteli 1-2 -johtomaalin. Aapo Heikkilä antoi laidaltaan puolesta kentästä hienon pallon linjan taakse juosseelle Davelle, joka nosti pelivälineen kylmän viileästi yli vastaan tulleen EIF-vahdin.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli maalipaikkoja. AC Oululta lähimpänä kävi oikealta laidalta keskelle leikannut Juuso Kemppainen, jonka veto kimposi sivutolpasta ulos.

Valitettavasti jakson ainoa maali tuli vasta 86. peliminuutin kohdilla, kun EIF:n Uemuran veto kimposi AC Oulun Alex Jibrinin jalasta omaan maaliin. Tilanteessa oli mukana paljon epäonnea eikä Särkelä ehtinyt reagoida yllättävään kimmokkeeseen tarpeeksi nopeasti.

Johtoaseman vaihtuminen tasapeliksi noin loppuvaiheessa oli luonnollisesti paha pettymys AC Oululle, jonka kausi on muutenkin ollut erittäin vaikea. Voitto Tammisaaresta olisi tarkoittanut nousua lopullisessa sarjataulukossa kuudennelle sijalle, mutta ottelun 2-2 -lopputuloksen myötä EIF säilyi edellä ja kovin tavoittein kauteen lähtenyt AC Oulu oli lopulta Ykkösessä sijalla 7.