AC Oululle ja sen kannattajille ei jäänyt kaudesta 2012 taatusti hyvää makua suuhun. Kauden viimeisessä ottelussa SJK oli halukkaampi ja voitti ansaitusti 2-0. Vierailta osuivat Toni Lehtinen, sekä Daniel Caumo.

Lauantain ottelu osoitti sen, kuinka laadukas sarja Ykkönen on. Huonolla pelillä yksikään joukkue ei saa, eikä myöskään ansaitse pisteitä. AC Oulu pelasi rohkeaa peliä ja yritti murtaa SJK:n puolustusta, mutta seinäjokelaiset olivat yksinkertaisesta halukkaampia, vahvempia ja vaarallisempia tänään. SJK on onnistui siis ainoana joukkueena ryöstämään kolme sarjapistettä AC Oulun kotikentältä koko kauden aikana. Toki täytyy muistaa FC Viikingien ”voitto” pelilupasotkujen jälkeen.

AC Oulun kaava otteluun oli selvä – hyvä ja rohkea pelillinen ilme oli tarkoitus säilyttää ja kehittää joukkuetta ja yksilöitä jo ensi kautta ajatellen. Jokainen hyökkäys pyrittiin käynnistämään lyhyellä syötöllä. Avaaminen onnistuikin läpi ottelun kohtuullisesti, mutta hyökkäyskolmanneksella sormi meni liian usein suuhun. SJK puolusti vahvasti, iski vastaan terävästi ja oli vaarallinen hyökkäyksissään, kotijoukkueen puolustaessa varsin lepsusti. Vieraat siirtyivät 1-0-johtoon 36. minuutin kohdalla, kun Toni Lehtinen pussitti itse varsin heppoisasti hankkimansa rangaistuslaukauksen maaliin. Avausjaksolla nähtiin maalin lisäksi muutama vaarallinen hässäkkä molemmissa päissä, mutta lisäosumia ei.

Toiselle jaksolle kotijoukkue sai tuulen taaksensa. Peli aukesi alakerrasta edelleen suhteellisen vaivatta SJK:n vetäytyessä hieman. Kokonaisuudessaa jakso oli kuitenkin toisinto edellisestä – SJK puolusti hyvin AC Oulun hätyyttelyt. Lähimpänä tasoitusta oli Matias Ojala, joka murtautui hienon kuvion päätteeksi 16-alueen sisään, mutta laukaus kolahti tolppaan. Tämän lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt ja Daniel Caumo kaunisteli tulosta vielä 77. minuutin kohdalla.

– Huono peli meiltä, oikein mikään ei tänään onnistunut ja kokonaisuudessaa ottelun taso oli heikko, vaikka SJK parempi olikin. Ajatukset eivät olleet tässä pelissä ja se harmittaa suunnattomasti, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen huokaili pettyneenä.

– Vedämme nyt happea pari viikkoa ja alamme suuntaamaan katseita jo ensi kauteen. Meidän pitää olla huomattavasti parempia ja ainoa keino on harjoitella ja harjoitella ja vielä kerran harjoitella, Ojanen laukoi.

AC Oulun sarjasijoitus tippui siis yhden pykälän kuudenneksi, kun rakas paikallisvastustaja OPS kiilasi itsensä vielä pisteellä ohi kalkkiviivoila. AC Oulu vilkuttaa yli pitkän talven keskinäisten otteluiden Oulun herrana, OPS:n turvautuessa pykälän parempaan sarjasijoitukseen.

AC Oulu haluaa kiittää kaikkia katsojia ja kannattajiaan kaudesta 2012!