AC Oulu ja VPS kohtasivat tälle kaudelle jo viidennen kerran. Jälleen oululaiset joutuivat pettymään vaasalaisten poistuttua voittajana kentältä.

Reilu tuhatpäinen yleisö pääsi todistamaan eurolopputurnauksen semi-finaalia, josta voittaja lunastaa paikan kaksiosaisessa finaalissa Hakaa vastaan. Tunnelma Raatissa oli jännittynyt stadionin valojen loistossa. Laivastonsiniset tekivät keskiviikon SJK pelistä yhden kaksi muutosta avauskokoonpanoon jotka lunasti Lucas Morais sekä Rafael Floro. VPS avauskokoonpano koko myös muutoksia edellisestä Inter pelistä ja esimerkiksi Ipswichistä VPS lainaan siirtynyt Tete Yengi oli taas avauskokoonpanossa.

Pelin alettua joukkueet puolustivat tiiviisti ja vaaranpaikkoja ei kummallekkaan joukkueelle syntynyt. brassitaituri Lucas Morais pääsi näyttämään taituruuttaan ja pystyi nokkelilla harhautuksilla luomaan vaaraa kohti VPS maalia. Tauolle lähdettiin ilman tilastomerkintöjä 0-0 lukemissa.

Toinen jakso lähti räväkämmin käyntiin, mutta maaleja ei nähty. Paikkoja oli molemmissa päässä tasaisesti joista parhaana oli kulmapotkun antaneen Rafael Floron palloon yltänyt Miika Koskela, joka viuhuu niukasti ohi maalin. Tämän jälkeen alkaa tapahtua ja VPS Tete Yengi karkaa läpiajoon mutta Calum Ward pystyy venyttämään Yengin vedon eteen. Pian tämän jälkeen oululaisten Lucas Morais pääsee laukomaan kohti VPS maalia, jonka Oskari Forsman torjuu, mutta torjunta pomppii maalin eteen liikkuneelle Ibra Sekajjalle. Hänen pusku osuu ylärimaan, josta pallo pomppaa vielä Sekajjalle, mutta pallo ei löydä maaliin asti. Maaleja ei nähty kummallakaan puoliskolla mikä tarkoittaa että seuraavaksi pelataan jatko-ottelu.

Jatko-ottelussa peli aaltoilee molempiin päihin ja tilanteita tulee tiuhaan tahtiin. Vepsu sai oululaiset pidättämään hengitystä, kun vaasalaisten keskityspallo löytää maalin edestä Tete Yengin jonka viimeistely menee ohi maalin. Toisessa päässä loistavasti esiintynyt Magnus Breitenmoserin vapaapotku löytää pompun kautta Otso Liimatan, jonka laukaus menee hieman ohi maalin.

Pelin lopputulos nähtiin jatko-ottelun toisen jakson alussa, kun Tyler Reidin keskitys löytää Riku Jääskän joka laittaa pelin avausmaalin sekä myös lopputulokseksi jäävän 0-1 osuman.

Tämä tulos tarkoittaa, että AC Oulun hieno kausi on päättynyt. Kausi toi myös seuran historian parhaan sijoituksen Veikkausliigassa. Kiitos kaudesta joukkueelle, taustoille, henkilökunnalla, kannattajille ja meidän lukuisille talkoolaisille! Ensi kaudella nähdään! Muista hankkia kausikortti!