AC Oulun kausi 2008 sai lentävän lähdön Castrenin aurinkoisessa lauantai-illassa yli kahden tuhannen katsojan edessä. Vieraana ollut Vaasan IFK jäi tyystin kotijoukkueen jyrän alle, kun pisteet jäivät Ouluun loppulukemin 4 – 0 (2 – 0).

AC Oulun selkeät voittolukemat olivat ansaitut. Kotijoukkue otti ottelussa pienen tunnustelun jälkeen nopeasti isännän roolin, eikä päästänyt vieraita peliin mukaan käytännössä missään vaiheessa. Oululaisten pelirohkeus oli hyvällä tasolla, ja maalintekotilanteita tuli kovalla tahdilla kohti vaasalaismaalia.

AC Oulun maalintekijät ottelussa olivat ensimmäisellä jaksolla osuneet Dominic Yobe ja Tommi Siekkinen sekä toisella puoliajalla maalanneet Donewell Yobe ja Jarno Tenkula.

Kotijoukkue tuli otteluun erinomaisesti valmistautuneena ja ensimmäisiä maalipaikkoja alkoi tulla varsin nopeasti. Ensimmäisen 20 minuutin sisällä muun muassa Dominic Yobe ja Boussad Houche olivat jo lähellä maalia. Ensimmäisen kerran pallo meni vaasalaismaaliin 25. minuutilla, kun Tommi Siekkinen jatkoi Axel Orrströmin lujan laukauksen verkkoon. Maali kuitenkin hylättiin Siekkisen oltua paitsiossa.

Lopulta 1-0-maali syntyi 26. minuutilla rangaistuspotkusta. Rankkari vihellettiin, kun koko ottelun ajan hienosti VIFK:n hyökkäysyrityksiä katkonut vasen laitapakki Niko Kukka kaadettiin vahvan nousun päätteeksi rankkarialueen sisällä. Pilkulta pallon pisti varmasti sisään Dominic Yobe.

Noin 40 minuutin kohdalla AC Oulu oli jälleen lähellä maalia Kukan esityön jälkeen, mutta VIFK:n kovassa tulituksessa ollut maalivahti Aapo Kiljunen torjui Iyam Fridayn puskun.

IFK:n ensimmäisen jakson ja käytännössä koko ottelun ainoa maalintekotilanne tuli noin minuutti Fridayn puskun jälkeen, kun Johnny Glasberg laukoi terävästi noin 20 metristä. AC Oulun maalivahti Dennys Rodrigues torjui kuitenkin laukauksen kulmapotkuksi.

Ensimmäisen jakson loppuun AC Oulu sai tärkeän 2-0-maalin juuri, kun IFK oli hieman saanut peliään kohti oululaismaalia. Jarno Tenkula syötti pallon vasemmalta laidalta Siekkiselle, joka otti pallon rauhassa haltuun, ja laukoi vastustamattomasti vasempaan ylänurkkaan.

Ottelun toisella jaksolla AC Oulun hallinta jatkui ja lopullinen ratkaisu pelille tuli 52. minuutilla, kun maalivahti Kiljunen joutui kaivamaan kolmannen kerran pallon selkänsä takaa. Maaliin tekivät hyvän esityön keskikentältä avannut Friday sekä vasemmalta juoksun päätteeksi pallon maalille toimittanut Tenkula. Lopulta Donewell Yobe pääsi tyrkkäämään pallon tyhjään maaliin ja tuulettamaan 3-0-osumaa.

Viimeisen puolituntisen aikana molemmat joukkueet tekivät kaikki kolme vaihtoaan. AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen antoi peliaikaa myös kolmelle nuorelle oululaispelaajalle, Jussi Äijälälle, Jarno Rovalle ja Simo Myllymäelle.

Loppulukemat 4-0:aan viimeisteli 76. minuutilla Tenkula, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon vasemmalta laidalta Fridayn ja Niko Heiskasen syöttöjen jälkeen, eikä erehtynyt. Maalin jälkeen nähtiin myös Tuiran pikajunan hienot tuuletukset.

AC Oulun ryhmästä ei lauantai-iltana heikkoa lenkkiä löytynyt. Erityismaininnan ansaitsevat kuitenkin muun muassa terävästi molemmilta laidoilta rynnineet hyökkääjät Tenkula ja Siekkinen, keskikenttää hallinnut Dominic Yobe, keskuspuolustuksessa varmasti luutinut Antti Pehkonen sekä vasemman laitapuolustajan tontilla loistavasti pelannut Niko Kukka.

AC Oulun seuraava ottelu Ykkösessä on ensi lauantaina FC Hämeenlinnan vieraana. Sitä ennen luvassa on kuitenkin mielenkiintoinen paikalliskamppailu Suomen Cupissa, sillä cupin 4. kierroksella vastaan asettuu Oulun Tarmo. Ottelu alkaa Castrenissa tiistaina klo 18.

AC Oulu – VIFK 4 – 0 (2 – 0)

26min. 1 – 0 Dominic Yobe rp.
43min. 2 – 0 Tommi Siekkinen (Jarno Tenkula)
52min. 3 – 0 Donewell Yobe (Jarno Tenkula)
55min. AC Oulu Iyam Friday varoitus
76min. 4 – 0 Jarno Tenkula (Iyam Friday)
90min. VIFK Artur Lemanowicz varoitus

Yleisöä: 2 155