Raportti Edustus

AC Oulu ja OPS pelasivat maalittoman tasapelin kauden ensimmäisessä paikallisottelussa. Helteessä pelattu ottelu ei noussut klassikoksi, mutta tarjosi silti vauhtia ja muutaman vaarallisen tilanteen.

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta todella hermostuneesti ja virheitä välttäen. Ilman kastelua jäänyt Raatin nurmi oli nihkeässä kunnossa, joka omalta osaltaan vaikeutti ainakin AC Oulun pelinrakentelua. Tästäkin huolimatta syöttötyöskentely ei ollut vaaditulla tasolla. Jakson edetessä kymmenisen minuuttia alkoi tapahtua – AC Oulun oikea laita Mika Nurmelan ja Aapo Heikkilän johdolla sahasi OPS-puolustuksen ohi näyttävällä syöttökuviolla. Heikkilä tarjosi pallon kuuteen metriin Matias Ojalalle, mutta laukauksen torjui maaliviivalta Jibrin Augustine. Seuraava huippupaikka tarjoutui itse Heikkilälle – komean riiston päätteeksi ansaittu läpiajo päättyi OPS-vahti Juhani Koposen hienoon jalkatorjuntaan. Hetkeä myöhemmin pallo pyöri jälleen maaliviivan tuntumassa Ojalan puskusta, mutta Jibrin onnistui tälläkin kertaa siistimään pallon väljemmille vesille. OPS:n avausjakson hyökkäyspeliä varjostivat paitsiot ja sillä oli suuria vaikeuksia päästä laukaisuetäisyyksille.

Toinen jakso ei tuonut ottelunkuvaan suuria muutoksia. Kummankaan joukkueen peli ei juuri kauneuspisteitä kerännyt. OPS loi parhaat paikkansa tuulennopeiden laitapelaajiensa Cornelius Stewartin sekä Jean Fridolin Nganbe Nganben johdolla. Viimeiset ratkaisut jäivät kuitenkin torsoiksi eikä muutamaa keskityspaikkaa onnistuttu hyödyntämään. AC Oulun pallollinen peli oli avausjaksoa astetta parempaa, mutta maalipaikat olivat tarkassa ottelussa todella kortilla.


AC Oulun kannattajat, Sinitähdet, loivat tunnelmaa kiitettävästi koko ottelun ajan (Jouko Kylmäoja)

– Peli oli molempien joukkueiden osalta hermostunutta ja hieman sekavaa. Panokset näkyivät tällä kertaa näin, mutta olisin toivonut peliimme enemmän nautintoa. Nihkeää oli, mutta kyllä noista meidän avausjakson paikoista olisi pitänyt joku upottaa. Huonolla pelillä paikkoja tulee vähemmän ja ne täytyisi silloin käyttää hyväksi, AC Oulu päävalmentaja Rauno Ojanen tuumaa.

– Avausjaksolla emme saaneet yhtään laukausta maalia kohtia. Se oli surkea suoritus. Toiselle jaksolle paransimme hieman ja saimme muutaman hyvän keskitystilanteen AC Oulun maalille, mutta viimeinen nälkä puuttui hyökkääjiltämme. Minäkin olisin toivonut enemmän rentoutta peliin – nyt meni hieman väkisin puurtamiseksi, OPS:n luotsi Luiz Antonio kertoo.

Molemmat valmentajat kiittelivät maalivahti- ja puolustuspelaamista, joka omalta osaltaan kertoo ottelun luonteen.

Ottelupöytäkirja>>