AC Oulu kaatoi kotonaan FC Viikingit lukemin 5-0 (3-0). Maaleista vastasivat Mika Nurmela, Matias Ojala, Joonas Sohlo sekä kaksi kertaa viimeistellyt Dritan Stafsula. Näin ollen AC Oulu nappasi helpottavan ja itseluottamusta nostavan kauden avausvoittonsa vakuuttavan esityksen jälkeen.

AC Oulu otti kauden avausvoittonsa tyylikkäällä tavalla – pitkäaikainen arkivihollinen FC Viikingit kaatui Raatin Stadionilla suvereenin esityksen jälkeen 5-0. Voitto oli pelin jälkeen pukuhuoneesta kantautuvien huutojen perusteella henkisesti laivastonsinisille ryhmälle erittäin arvokas.

AC Oulu otti ottelussa ohjat heti käsiinsä. Kenttäkuuluttajan luetellessa vielä vaihtopelaajien nimiä, iski Mika Nurmela kotijoukkueen johtoon kauniin hyökkäyksen päätteeksi. Maalia edelsi alakerran hyvä kierrätys, jonka päätteksi Janne Hietanen nousi terävästi, syötti pallon Juha Majavalle, jonka mainio keskitys löysi maalille juosseen Mika Nurmelan. Ensimmäinen kosketus päättyi tolppaan, mutta Nure oli itse ensimmäisenä kakkospallossa pistäen pallon maaliin. Muutamia näppäri hyökkäyksiä esittänyt Viikingit ei tuhannen taalan paikoille ensimmäisellä jaksolla juuri päässyt. Vaarallisimman vieraspaikan loi Ville Salmikivi kaukolaukauksellaan, jonka hyvän ottelun pelannut Hugo Magalhães selvitti. AC Oulu siirtyi 2-0-johtoon Matias Ojalan viimeisteltyä pystyjuoksunsa päätteeksi. Tauolle siirryttiin 3-0 kotijohdossa, kun Joonas Sohlo onnistui runnomaan kakkospallon maaliin. Ottelua oli käyty 38 minuuttia.

Toiset jaksot ovat olleet AC Oululle tervanjuontia, mutta tällä kertaa ei – Dritan Stafsula tuli vaihdosta sisään iskien kaksi maalia. Ensimmäinen 72. minuutin kohdalla kauniilla kaukolaukauksella ja toinen itsehankitusta rangaistuspotkusta ottelun lisäajalla. Vierasjoukkue sai toisella jaksolla yhden avopaikan, kun AC Oulun Juho Meriläinen lahjoitti pallon ex-AC Oulu Joni Korhoselle, mutta Magalhães pelasti tilanteen.

– Huonoista tuloksista huolimatta uskoimme omaan tapaamme ja tekemiseemme. Vireystila oli joukkueessa hyvä ja olen todella ylpeä joukkueesta. Puolustuslinja pelaa tällä hetkellä varmaa peliä, mutta uskaltaa tilanteen tullen avata peliä hienosti ja rohkeasti. Hyökkäyspäässä tapahtui kuitenkin suurin muutos – Tänään menimme vahvasti vastustajan selustaan ja teimme hienoja, vaivattoman näköisiä hyökkäyksiä. Tämä oli kuitenkin vain yksi ottelu, mutta tulevaisuuteen on nyt hyvä katsoa, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoi.

AC Oulu vaihtoi kentälle 58. minuutin kohdalla uuden vahvistuksen Venance Zézén. Norsunluurannikkolainen esitti heti pirteitä otteita kentällä.

– Kaveri on huippuammattilainen. Hänellä on todella hyvä tilanne- sekä tilantaju. Hän osaa kääntää peliä pitkillä kuljetuksilla ja hyvillä syötöillä. Fysiikassa on vielä vähän tekemistä, mutta hänestä tulee meille selvä vahvistus ja tänään myös muut hyökkääjät olivat ikäänkuin uudestaan syntyneitä, Malinen kommentoi.