AC Oulun vaikeudet saivat jatkoa keskiviikkoiltana, kun KPV nappasi Ykkösen kärkikamppailussa voiton kotikentällään lukemin 1 – 0. Tappio oli oululaisille jo kolmas peräkkäinen.

AC Oulun ilta kaatui katkerasti omaan hölmöilyyn. Ottelu oli yli toisen jakson puoliväliin saakka erittäin hyvin hallussa, mutta lopulta KPV hyödynsi maalivahti Dennys Rodriguesin virhearvioinnin ja iski pelin ainoaksi jääneen osuman 77. peliminuutilla.

AC Oulun avauskokoonpanossa oli keskiviikkona edellispeleihin verrattuna muutama muutos, kun Frank Jonke otti oman paikkansa kärjessä ja Donewell Yobe palasi kymppipaikalle. Oikeana laitahyökkääjänä puolestaan aloitti Tommi Siekkinen. Myös alakerrassa oli mielenkiintoisia muutoksia, sillä Dominic Yobe pelasi oikeana laitapuolustajana ja Tommi Kauppinen keskikentän pohjalla.

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä, mutta noin vartin kohdalla AC Oulu sai hyvästä paikasta vapaapotkun, kun Mika Nurmelaa rikottiin. Niko Kukan noin 17 metristä lähtenyt vapari suuntautui kuitenkin puolisen metriä maalin ohi. Noin 37 minuutin kohdalla Jonkella oli puolittainen paikka Juha Majavan ja Nurmelan esityön jälkeen, mutta kunnon osumaa palloon kanadalainen ei saanut.

Myös KPV rakensi avausjaksolla pari terävää hyökkäystä, mutta muutoin ensimmäisellä jaksolla ei huippupaikkoja nähty kummassakaan kenttäpäädyssä.

Toinen puoliaikakin lähti liikkeelle tasaisissa merkissä pallonhallinnan ollessa hienokseltaan oululaisilla, mutta noin 67 minuutin kohdalla KPV pääsi yrittämään avausmaalia Jussi Roikon toimesta. Tovia aikaisemmin kentälle vaihdettu hyökkääjä laukoi kuitenkin yli maalin. Toisen KPV:n paikan järjesteli 75 minuutin paikkeilla toisella jaksolla kentälle tullut Tarmo Koivuranta, mutta Roiko puski Koivurannan esityön jälkeen jälleen maalin yli.

Oululaisten ilta pimeni 77. minuutilla. KPV:n maalivahti Juhani Koponen avasi pallon keskialueen yli, jonka jälkeen Lasse Linjala voitti pääpallon liian kauas vastaan tulleelta maalivahti Rodriguesilta. Näin maali jäi täysin tyhjäksi, ja Roiko laukoi pallon noin 35 metristä verkon perukoille.

AC Oulu turhautui maalista, ja viitisen minuuttia myöhemmin Frank Jonke otti suoran punaisen kortin taklattuaan selvästi myöhässä kotijoukkueen Niko Kalliokoskea. Typerän tempun seurauksena Jonke on sivussa kaksi seuraavaa ottelua.

Tappio vaikeuttaa AC Oulun tilannetta huomattavasti, sillä myös sarjajohtaja Viikingit voitti oman ottelunsa. Näin ollen AC Oulu on jäänyt kärkikaksikosta jo viiden pisteen päähän. Otteluita toki on jäljellä vielä kymmenen, joten kaikki on edelleen täysin mahdollista.

Seuraava ottelu on edessä tulevana sunnuntaina, kun FC Kiisto saapuu Ouluun. Tässä ottelussa voidaan käytännössä puhua jo pakkovoitosta.

KPV – AC Oulu 1 – 0 (0 – 0)

77min. 1 – 0 Jussi Roiko (Lasse Linjala)
82min. AC Oulu Frank Jonke suora punainen ja ulosajo