Kokkolassa Santahaan tekonurmella nähtiin tapahtumarikas ottelu, jossa lopulta päädyttiin pistejakoon.

Kokkolassa lauantai-iltapäivänä kohtasivat sarjanousija KPV ja AC Oulu. Liukkaalla Santahaan tekonurmella katsojia oli vain noin nelisen sataa, johtuen pitkälti koko päivän kiusanneesta sateesta. AC Oulu oli tehnyt avauskokoonpanoonsa vain yhden muutoksen verrattuna aiempaan FC Jazz-otteluun. Gabriel Braga aloitti vaihdossa ja Rasmus Karjalainen sai näin ottaa paikkansa Laivastonsinisten vasempana laitahyökkääjänä.

Ottelun alussa vierasjoukkue piti enemmän palloa, mutta isäntäjoukkue KPV rakensi vaarallisimmat tekopaikat. Ottelun 26. minuutilla AC Oulun puolustus nukahti ja alati vaarallinen Washilly Tshibasu siirsi isännät 1-0 johtoon. Ensimmäisen puoliajan lopulla Tshibasu kaatoi lisää vettä oululaisten niskaan vetämällä tarkan kaukolaukauksen vasempaan alanurkkaan ohi kokkolalaislähtöisen ACO-maalivahti Johannes Wentinin. Laivastonsinisten hyökkäyspään viimeiset ratkaisut taasen epäonnistuivat, joten oululaissilmin katsottuna ottelu ei näyttänyt kovin hyvältä.

Toisella puoliajalla nähtiin aivan toisenlainen AC Oulu. Päävalmentaja Rauno Ojanen sai kaivettua pelaajinsa lisää sisua ja pelirohkeutta. Vaikka KPV puolusti vahvasti, ei Henri Myntin johtama puolustus pystynyt estämään väistämätöntä tapahtumaa. Kolmeen aikaisempaan otteluun kokkolalaiset eivät olleet päästänyt maaliakaan, mutta Aristote Mboma oli toista mieltä asiasta. Hän taisteli KPV:n puolustuksen keskellä ja sai laukaistua pallon maaliin ottelun 57. minuutilla. Kaksi minuuttia tästä ja Santahaan tekonurmella nähtiin brasilialainen välähdys maailman luokan pelaamisesta. Oikealla laidalla viillettänyt Gilberto leikkasi sisään ja toi AC Oulun tasoihin erittäin komealla kaukolaukauksella. Tämä maali tullaan takuulla muistamaan.

Kahden salamamaalin jälkeen AC Oulu jatkoi painetta KPV:n maalilla, mutta tuloksetta. Laivastonsiniset rakensivat kumminkin hyviä hyökkäyksiä, mutta taas toisaalta joukkueen luomat erikoistilanteet ontuivat hieman. Ottelun loppupuoliskolla tunteet kuumenivat kummassakin joukkueessa pienten välikohtausten välillä. Lopussa KPV sai muutaman vaarallisen erikoistilanteen, mutta oululaisten onneksi Lassi Nurmoksen johtama puolustuslinja kesti ja tärkeä vieraspiste lähti AC Oulun mukaan kotimatkalle.

Kokkolaan oli saapunut nelisenkymmentä AC Oulun kannattajaa, jotka pitivät hienosta ääntä läpi ottelun. Kiitos kaikille paikallaolijoille! AC Oulu jatkaa vieraskiertuettaan viikon päästä lauantaina FC Hakan vieraana Valkeakoskella.