Raportti Edustus

AC Oulu ja FC KooTeePee tasasivat sarjapisteet Ykkösen juhlaottelussa lauantai-iltana Raatin stadionilla. Vierailijat vei kahdesti johtoon Johannes Laaksonen, mutta Joni Mäkelän ja Zézén maalit toivat oululaiset kahdesti rinnalle. Vauhdikkaassa ottelussa komeassa Raatin iltavalaistuksessa nähtiin neljän maalin lisäksi paljon paikkoja lisäosumille.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti – kotkalaiset hieman yllättivät kotijoukkueen aktiivisella koko joukkueen prässipelillä ja se saikin heti ottelun alussa riistoja ja muutaman hyvän hyökkäyksen, mutta alku kankeuden selätettyään AC Oulu onnistui rikkomaan prässin ja aina näin tapahtuessa oli luvassa vaarallisia hyökkäyksiä. Joni Mäkelä, Zézé ja Tuure Siira pääsivät yrittämään useasti hyvien hyökkäysten päätteeksi 1v1-tilanteissa ohitusta ja laukausta, mutta maaliin asti palloa ei saatu toimitettua. Myös kotkalaiset olivat omissa hyökkäyksissään vaarallisia ja se veikin läpi ottelun paljon kakkospalloja, joista se loi vaarallisimmat tilanteensa. Kun pelikello raksutti 18. peliminuuttia oli illan kakkospallokuninkaan Laaksonen avausmaali tosiasia – huonon purkupallon päätteeksi Laaksonen pääsi tykittämään pelivälineen verkkoon 16-alueen rajalta. Johto-osuman jälkeen AC Oululta lähimpänä tasoitusta olivat Juho Meriläinen, jonka puskuosuman pelasti maalikehikko, sekä Joni Mäkelä jonka laukaus meni vain vähän oikealta ohi. Tasoitusta Mäkelä pääsi tuulettamaan 42. minuutin kohdalla – Joni oli itse ensimmäisenä laukauksensa paluupallossa ja iskien pallon varmasti maaliin. Näin tauolle tasalukemissa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli sisuuntuneena. Kotkan prässi onnistuttiin murtamaan avausjaksoa useammin ja pitkät hallintajaksot toivat hyviä murtautumistilanteita. Kuuluisat viimeiset ratkaisut jäivät kuitenkin torsoiksi. Kuin salama kirkkaalta taivaalta iski vierasjoukkue itsensä jälleen johtoon. Samuli Kaivonurmen epäonnistuneesta saksipotkusta pallon pomppasi jälleen Laaksoselle, joka tinttasi lähes identtisen osuman 54. minuutin kohdalla. AC Oulu jatkoi painostusta ja KooTeePee keskittyi vastaiskuihin. 71. minuutin kohdalla kotkalaisen Jesse Miettinen hommasi itselleen arvioitua aikaisemman suihkureissun rapasessaan toisen kerran varoituksen arvoisesti. Kotijoukkue onnistui tulemaan toistamiseen rinnalle vain kolme minuuttia myöhemmin, kun Zézé neppaili itsensä maalintekosektorille. Tällä kertaa norsunluurannikkolaisen kuti lähti ajoissa ja pallo löysi tiensä maaliin tolpan kautta. Tasoituksen jälkeen kotijoukkueen peli sekosi – huolimaton syöttötyöskentely ja ajoittain lepsu pelaaminen toi vieraille hyviä tilanteita, mutta pallo onnistuttiin sutimaan väljemmille vesille. Lähellä oli myös kotivoitto – Mika Nurmela pääsi laukomaan vapaasti kuudesta metristä, mutta vasurin kuti jäi heppoisaksi. Myös Zézélle avautui loistopaikka Joonas Sohlo keskityksestä, mutta osuma jäi vajaaksi. Näin ollen sarjapisteet jaettiin molempien pettymykseksi.

– Meillä oli ottelussa hyviä jaksoja ja teimme mitä haluamme ja tulimme myös kaksi kertaa rinnalle takaa-ajoasemasta. Paljon jäi myös parannettavaa etenkin lopussa – meille tarjottiin saumaa jättää kotkalaiset kokonaan kyydistä, kun pääsimme ylivoimalle, mutta päin vastoin pelimme heikkeni. Syötöt karkailivat aivan liikaa ja he pääsivät vaarallisesti vastahyökkäyksiin. Avasimme ennen viimeistä varttia ihan hyvin ja rohkeasti niin kuin pitääkin kovankin prässin alla. Silloin olisi pitänyt olla vaarallisempi hyökkäyskolmanneksella, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoi pettyneenä.

Kyseessä oli AC Oulun järjestämä juhlaottelu ja AC Oulu haluaa kiittää tunnollisia katsojiaan ja erityisesti runsasta juniorijoukkueiden määrää ja loistavaa kannustusta läpi ottelun!

Ottelun tilastot>>