AC Oulun loppukauden tavoite edetä liigakarsintaan koki kovan kolauksen lauantaina, kun joensuulainen JIPPO tuli ja haki täyden pistepotin Castrenilta lukemin 0-1 (0-0).

AC Oulu yritti ja yritti, mutta ei pystynyt paria hyvää paikkaa lukuun ottamaan olemaan niin vaarallinen isäntä, että verkko olisi pöllynnyt vieraiden maalissa.

Loppujen lopuksi iltapäivän ottelun ratkaisijaksi nousi Jipon hyökkääjä Victor Solomon, joka puski ottelun ainoan maalin 85. peliminuutilla. Näin kolme pistettä matkasi hurjalla tahdolla pelanneen joensuulaisryhmän mukaan.

AC Oulun tappio ja kärkijoukkueiden Viikinkien ja JJK:n voitot tiesivät sitä, että oululaisten asema nousutaistelussa heikkeni oleellisesti. Eroa karsintaviivaan on nyt viisi pistettä, kun sarjaa on pelaamatta kuusi kierrosta.

JJK ja AC Oulu pelaavat keskinäisen ottelun ensi lauantaina Jyväskylässä, ja tuossa ottelussa oululaisjoukkue on käytännössä pakkovoiton edessä.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla AC Oulu hallitsi ottelua, mutta vain hienokseltaan. Ensimmäinen hyvä maalintekotilanne avautui yhdeksän minuutin kohdalla Juho Meriläiselle, mutta rangaistuspotkualueelle noussut Meriläinen puski Niko Kukan vapaapotkukeskityksen maalin yli.

Kotijoukkueen päivä synkkeni osaltaan jo 15 minuutin kohdalla, kun toppari Meriläinen loukkasi pahasti nilkkansa kaksinkamppailutilanteessa Jipon Victoria vastaan. Joensuulaishyökkääjä kaatui koko painollaan Meriläisen nilkan päälle, ja oululainen jouduttiin kantamaan paareilla ulos kentältä ja samantien ambulanssilla sairaalaan.

Sairaalasta Castrenille palasi murtunut mies keppien varassa: Meriläisen nilkka oli murtunut ja miehen kausi on jalan tapaan paketissa.

AC Oulu aloitti ottelun varsin erilaisella kokoonpanolla kauden aikaisempiin otteluihin verrattuna. Topparikaksikkona ehtivät pelata vartin ajan Meriläinen ja Aleksandr Gorbatshov. Normaalisti topparina esiintyvä Boussad Houche puolestaan aloitti pelin keskikentän pohjalla.

Meriläisen loukkaantumisen myötä Houche otti kuitenkin tutun paikkansa topparina ja keskikentälle tuli vaihdosta Iyam Friday.

Noin 17 minuutin kohdalla nähtiin ensimmäisen jakson paras maalintekotilanne ja sen rakenteli JIPPO. Jaakko Reponen pääsi laukomaan erinomaisesta paikasta oikealta, mutta miehen kuti meni hivenen verran takatolpalta ohi.

AC Oulun parhaat hetket ottelussa olivat 20 ja 27 minuutin välillä. Tuolloin sinipaidat vyöryttivät peliä kovalla paineella Jipon maalia kohti. 24 minuutin kohdalla pallo oli lähellä mennä onnekkaasti maaliin, mutta maalivahti Mikko Ikonen pelasti oman puolustajan epäonnistuneen puskun aivan maaliviivan tuntumasta.

Noin seitsemän minuutin kova painostus ei tuottanut tulosta ja ensimmäisen jakson lopulla ei enää todellisia maalipaikkoja tullut kumpaankaan päähän.

AC Oulun parhaat maalintekotilanteet koko ottelussa tulivat toisen puoliajan alussa. Jaksoa oli pelattu vain kolmisen minuuttia, kun Jarno Tenkula antoi hienon taistelun jälkeen onnistuneen keskityksen vasemmalta laidalta ja Friday pääsi yrittämään ratkaisua noin viiden metrin päästä maalista. Friday laukoi kuitenkin pallon selvästi yli.

Hetkeä myöhemmin ensimmäisen ottelunsa AC Oulun paidassa pelannut hyökkääjä Papa Niang pääsi laukomaan vasemmalta, mutta hänenkin laukaus sujahti yli maalin.

Kotijoukkueen paras maalipaikka avautui Tenkulalle 51. minuutilla. Tilanteeseen tekivät erinomaisen esityön Niang sekä puolustuksen ohi vapauttavan syötön antanut Friday. Vasemmalta läpi päässeen Tenkulan laukaus pysähtyi kuitenkin vastaan tulleeseen maalivahti Ikoseen.

Pari minuuttia edellisestä ja maaliverkko oli lähellä heilahtaa oululaispäädyssä. Muuten varmasti pelannut maalivahti Dennys Rodrigues epäonnistui pahasti avauksessaan ja Jaakko Reponen pääsi laukomaan kohti tyhjänä ammottanutta maalia. Oululaisyleisö sai kuitenkin huokaista helpotuksesta, kun Reposen kierteinen laukaus kääntyi hivenen verran maalin ohi.

65 minuutin kohdalla AC Oulu sai vapaapotkun noin 25 metristä. Pallon taakse asteli puolustaja Niko Kukka, joka laukoikin hyvännäköisen laukauksen. Pallo kuitenkin osui maalikehikkoon.

AC Oulu yritti hakea kentälle lisää pirteää hyökkäysvoimaa vaihtamalla 67 minuutin kohdalla hyökkääjiä. Donewell Yobe teki tilaa Mamadou Konatelle ja Tenkula Tommi Siekkiselle. Oleellista muutosta vaihdotkaan eivät kuitenkaan tuoneet.

73 minuutin kohdalla puolestaan Friday antoi ovelan syötön muutamaa minuuttia aikaisemmin vaihdosta kentälle tulleelle Siekkiselle, mutta hyökkääjä laukoi pallon selkeästi maalin yli. Viisi minuuttia myöhemmin Dominic Yoben vapaapotkusta pallo pomppi jo lähellä maaliviivaa, mutta jatkopalloon menijöitä ei löytynyt.

Lopulta oululaisten toiveet kaatuivat 85. minuutilla. Jipon Simo Rönkkö antoi oikealta nappikeskityksen, jonka vapaaksi unohtunut Victor puski ohi voimattoman Rodriguesin. Näin punapaidat villien tuuletusten kera 0-1-johtoon.

Viimeisillä hetkillä AC Oulu yritti vielä epätoivoisesti tasoitusta, mutta tulosta ei syntynyt. Lopulta lähimmäksi pääsi viimeiseen kulmapotkutilanteeseen hyökkäyspäähän noussut maalivahti Rodrigues, jonka pusku oli lähellä upota verkkoon. Mutta kun ei, niin ei.

AC Oulun kausi jatkuu siis ensi lauantaina vierasottelulla JJK:ta vastaan.

AC Oulu – JIPPO 0 – 1 (0 – 0)

72min. AC Oulu Boussad Houche varoitus
85min. 0 – 1 Victor Solomon (Simo Rönkkö)