Raportti Edustus

AC Oulu nappasi kauden viidennen voittonsa Ykkösessä kaatamalla Joensuun Jipon kotikentällään 1-0-lukemin. Ottelun ainokaisen ja kauden avausmaalinsa viimeisteli Tommi Haanpää. Ottelu oli AC Oulun kolmas perättäinen nollapeli, joten puolustuspelaamisen voidaan katsoa olevan kunnossa.

Pilvet väistyivät Raatin yltä juuri ennen ottelun alkua ja kotijoukkue asteli kentälle erittäin pirteällä jalalla. Jippo tunnetaan tiivisti puolustavasta tyylistään ja Rauno Ojanen olikin tehnyt miehistöönsä useita pelaajavaihdoksia tätä tosiasiaa silmällä pitäen – keskikentällä pääasiassa viihtyvä Daniel Owusu pelasi topparina, Henry Mäkäräisen otettua pohjapelaajan roolin. Tashan Adeyinka palasi avauskokoonpanoon keskushyökkääjäksi ja Tommi Haanpää viiletti hyökkäyksen vasemalla laidalla. Kotijoukkueen peli kulki avausjaksolla erittäin mallikkaasti ja joensuulaisilla oli suuria vaikeuksia pysyä vikkeläkinttuisen kotijoukkueen matkassa. Useiden hukattujen hyökkäysten jälkeen AC Oulu iski ottelun avausmaalin ja lopulta myös ainokaiseksi jääneen osuman ottelun 15. peliminuutilla. Daniel Owusu kikkaili itsensä vapaaksi hieman erikoisen tilanteen päätteeksi oikealta laidalta. Matala keskitys kimposi lopulta rangaistusalueen rajalle, josta Haanpää sijoitti sen varmalla otteella oikeaan alakulmaan ohi Lassi Hurskaisen. Tässä vaiheessa kotiyleisössä uskallettiin odottaan maalijuhlia. Niitä ei hyvistä paikoista huolimatta kuitenkaan nähty. Avausjaksolla Adeyinkalla, Haanpäällä ja Aapo Heikkilällä oli paikat kasvattaa johtoa, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Kotijoukkueen maalilla David Monsalve sai keskittyä pelin ohjaamiseen muutaman keskityspallon lisäksi.

Toinen jakso ei mennyt AC Oulun suunnitelmien mukaisesti – Jippo alkoi kääntää kaksinkamppailut järjestäen itselleen ja kotijoukkueen hyökkäykset jäivät aivan liian lyhyiksi, jonka johdosta vieraat saivat enemmän aikaa rakentaa omia tilanteitaan. Huippupaikoille Jippo ei kuitenkaan päässyt, vaan puolustuslinja katkaisi hyökkäykset hyvissä ajoin ennen vaara-aluetta. Kun kotijoukkue ei saanut käännettyä hallintaa itselleen, pääsi Jippo ottelun loppua kohden painamaan hyökkäyksiään yhä useammin AC Oulun maalia kohti. Viimeiset kymmenen minuuttia olivatkin kotijoukkueen kannalta pitkiä – pääasiassa erikoistilanteista syntyneet hässäkät nostattivat pulssia, mutta Monsalve AC Oulun maalilla otti ottelussa kaksi upeaa torjuntaa, joista venytys Jens Harjun puskuun oli todella upea. Kotijoukkue kesti kuitenkin loppuun saakka ja oululaisyleisö pääsi juhlimaan kauden viidettä voittoa riemukkaaseen lauantai-iltaan. Seinäjoella SJK:n hävittyä Ilvekselle tasoittui Ykkösen kärkipää entisestään, joten kausi saa vielä todella jännittäviä piirteitä.


Dritan Stafsula pelasi hyvän ottelun (Jouko Kylmäoja)

– Avausjakso oli todella hyvää peliä. Tommille tärkeä maali ja siinä vaiheessa kaikki oli hienosti hanskassa. Siinä oli paikkoja sitten lyödä naulaa arkkuun, mutta emme onnistuneet. Toiselle jaksolle tuli aivan erinlainen Jippo ja meillä ei pää ja jalat riittäneet ottaa hommaa uudestaan haltuun. Hyökkäykset jäivät liian lyhyiksi ja vieraat saivat nostettua enemmän miehiä hyökkäyksiin mukaan. Onneksi selvittiin ja kolme pistettä maistuu tasaisessa sarjassa hunajalta, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo tyytyväisenä.

– Eka jakso oltiin ihan Oulun höynässä, mutta toisella jaksolla aloimme voittaa palloja ja kuten sanottua saimme enemmän äijää ylös. Maalinteko on kuitenkin tervanjuontia ja tuntuu että ei mistään mene sisään ja eihän se mennytkään parista hyvästä paikasta, Jippo-luotsi Jarmo Korhonen puhisee pettyneenä.

Ottelupöytäkirja>>

Röngän voimapelaajat:
3 sarvea Daniel Owusu
2 sarvea Dritan Stafsula
1 sarvi Tommi Haanpää