Raportti Edustus

Tampereen Ilves oli sunnuntai-illan Ykkösen ottelussa tehokas maalipaikoissaan ja nappasi 2-2-tasapelin AC Oulun vieraana. Oululaisten maaleista vastasivat Aapo Heikkilä sekä Janne Hietanen. Lisää kylmää vettä oululaisten niskaan satoi kapteeni Lassi Nurmoksen vakavan loukkaantumisen myötä.

AC Oulu aloitti ottelun todella pirteästi – pallo liikkui nopeasti hyvillä syötöillä mieheltä miehelle ja Ilves oli helisemässä. Paikkoja avausmaaliin oli Daniel Owusulla kaukolaukauksella sekä Tashan Adeyinkalla, joka ei saanut ohjattu Heikkilän keskitystä maaliin saakka. 14.minuutin kohdalla Heikkilä otti itse roolia maalintekijänä – hyvän prässin esittänyt Adeyinka riistin pallon Ilves-puolustukselta, josta pallo pomppi Mika Nurmelan jalkaan. ”Nuren” tarkka syöttö löysi Heikkilän, joka sijoitti pallon varmasti ohi Gustav Lånbackan. Ilves iski takaisin 17. minuutin kohdalla ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestään – tarkka keskitys löysi maalilta Jonne Hjelmin, joka pukkasi pallon ohi David Monsalven. Hyvästä keskityksestä ja viimeistylystä huolimatta AC Oulun puolustuspelaaminen ei ollut vaaditulla tasolla. Kun ottelua oli pelattu 24. minuuttia, koki oululaiset todella ikävän takaiskun – joukkueen kapteeni Lassi Nurmos mursi pohjeluunsa harmittoman oloisessa tilanteessa. Alustavien tietojen mukaan ”Lamon” kausi on pelattu ja edessä on pitkä kuntoutus. Takaiskusta huolimatta oululaiset jatkoivat ottelun hallintaa, vaikkakin peli tasoittu aavistuksen. Tulosta syntyi 37. minuutilla, kun Janne Hietanen kiskaisi kauden avausmaalinsa juhlaottelussaan (150 virallista ottelua AC Oulun paidassa) erikoistilannehässäkän päätteeksi, jossa Dritan Stafsula ja Juho Meriläinen taistelivat pallon Hietasen jalkaan. Jakson lopussa Ilves loi muutaman tilanteen kotijoukkueen maalille, mutta tauolle siirryttiin laivastonsinisten johtoasemassa.

AC Oulu tuli kopista ilmekkäästi. Vaikka maalipaikoilla ei mässäilty, se pelasi muutaman näyttävän hyökkäyksen, joista se olisi voinut iskeä helpottavan 3-1-maalin. Kotijoukkue puollusti mallikkaasti ja piti keltapaitaiset vieraat kaukana huippupaikoilta. Draamaa nähtiin 73. minuutilla, kun Ilveksen Gullit Zolamezo huitaisi Stafsulaa pallottomassa tilanteessa – seurauksena ulosajo. Tässä vaiheessa kotijoukkueen odotettiin hallitsevan peliä, mutta toisin kävi. Vierailijat saivat lisäannoksen taistelutahtoa oululaisten pelatessa liian passiivisesti. Hyviäkin palloralleja nähtiin, mutta myös liikaa helppoja menetyksiä. Ilves loi painetta lähinnä pitkillä palloilla, mutta vaarallisia tilanteita ei nähty. Kun 89 minuuttia oli pelattu, sattui AC Oulun Joonas Sohlolle musta hetki – puhdas hutipotku sivurajaheiton jälkitilanteesta antoi Aapo Lappalaiselle avopaikan, josta hän ei erehtynyt. Lisäajalla AC Oulu haki vielä vimmatusti voittomaalia, mutta kahdesta hässäkästä se ei onnistunut maalia tekemään. Näin ollen pisteet jakoon oululaisten selvästi pettyessä tamperelaisia enemmän.


Tässä tilanteessa Lassi Nurmoksen pohjeluu murtui (Jouko Kylmäoja)

– Kyllä ottaa päähän ja paljon. Molemmat vastustajan maalit olivat huonosti pelattuja tilanteita, jotka oltaisiin voitu estää. Tylyä hommaa, mutta Ilves iski paikoistaan maalit. Itse peli oli avausjakson alussa todella hyvää ja toisella jaksolla peli oli täysin kontrollissa. Ulosajon jälkeen tapahtui jälleen passivoituminen, eikä saatu pidettyä tarpeeksi montaa pitkää hyökkäystä. Tätä täytyy miettiä, sillä SJK-pelissä kävi vähän samalla tavalla. Lamon loukkaantuminen tähän päälle, niin kyllä ketuttaa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo pettyneenä.

– Tiedettiin, että Oulu pelaa rohkeasti ja aktiivisesti. Ei päästy oikein iholle, joten kyllä tämä vieraspiste maistuu hyvältä. Meidän jätkät ovat ihan puhki tässä otteluruuhkassa ja se näkyy keskittymisen puutteena ja aloitteiden vähyytenä. Tästä asiasta lähtee terveiset Palloliiton suuntaan, Ilveksen päävalmentaja Mika Malinen juttelee.

Ottelupöytäkirja>>

Röngän voimapelaajat:
3 sarvea Tuure Siira
2 sarvea Janne Hietanen
1 sarvi Aapo Heikkilä