AC Oulu kärsi Veikkausliigan avauskierroksella 0-2-tappion Tampereen Ilvekselle. Vieraat tekivät molemmat osumat avausjaksolla ja keltapaitojen sankariksi nousi kahdesti osunut Eetu Mömmö.

Keväinen Raatin nurmi oli vuodenaikaan nähden hyvässä kunnossa, mutta kaukana parhaasta. Olosuhteet tekivätkin ottelusta kaksinkamppailupainotteisen, jossa pitkiä syöttöketjuja ei juurikaan nähty. Ilves onnistui selättämään haasteet kotijoukkuetta paremmin.

Ilves siirtyi johtoon jo 7. minuutilla. AC Oulu selvitti kulmapotkutilanteen, mutta pallo ajautui takaisin keltapaidoille. Toinen keskitys löysi maalin eteen turhan vapaaksi jääneen Mömmön, joka ohjasi pallon hienosti takakulmaan. Maalin jälkeen ei ihmeitä nähty, kunnes pallo oli toistamiseen AC Oulun verkossa – tällä kertaa Ilves keskitti oikealta laidalta – Mömmö nousi jälleen korkeimmalle ja pusku lähietäisyydeltä meni lopulta maan kautta pompaten ohi Yann Fillionin.

Kotijoukkueen avausjakson paras tilanne tuli näyttävän hyökkäyksen päätteksi Obed Malololle, mutta keskikenttäpelaajan laukaus kuudentoista-alueen rajalta epäonnistui pahemman kerran. Ilves-maalilla Rasmus Leislahti ei joutunut venymään käytännössä kertaakaan. Fillion puolestaan pelasti kotijoukkueen kolmannelta takaiskulta aivan jakson viime hetkillä, kun kanadalaisvahti nollasi Patrick Loa Loan yrityksen.

Kotijoukkueen momentum ottelussa oli ehdottomasti toisen jakson alku. Oululaiset tulivat erittäin terävästi. Ensimmäinen hätistely nähtiin erikoistilanteen kakkospallon jälkeen, toinen paikka tuli David Popalle ja 66. minuutilla paras paikka Anselmi Nurmelalle, joka pääsi ohjaamaan Niklas Jokelaisen sivuvaparin kuudesta metristä, mutta pallo suuntautui valitettavasti yli maalin.

Kotijoukkueen hyvä jakso kesti 20 minuuttia, jonka jälkeen Ilves sai pelin kontrolliin ja piti loppuottelun huolen siitä, että pisteet lähtevät Tampereelle. Vieraat saivat pallon vielä kertaalleen ylärimaan, mutta koska maaleja ei nähty, vihellettiin ottelu päättyneeksi lukemiin 0-2.