Raportti Edustus

Haukiputaan Pallo ja AC Oulu iskivät yhteen tiistai-iltana Haukiputaan keskuskentällä hyvän asian puolesta. Auta Lasta ry:n järjestämän hyväntekeväisyysottelun tuotto lahjoitettiin erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten liikuntaprojekteihin.

1-1-tasapeliin päättynyttä ottelua seurasi Haukiputaan keskuskentällä mukavasti noin 300 katsojaa, joista pääsylipun maksaneita oli 247. Auta Lasta ry sai ottelusta 1 235 euron suuruisen summan, joka ohjataan suoraan lasten ja nuorten liikuntaprojekteihin.

– Ihan tyytyväisiä voidaan olla yleisömäärään, vaikka jonkun verran enemmänkin olisin väkeä paikalle toivonut. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli onnistunut ja mielenkiintoinen, kun AC Oulukin saapui otteluun parhaalla kokoonpanollaan, ottelun puuhamies, Auta Lasta ry:n hankevastaava Jukka Huttula kertoi.

Vaikka AC Oulu todella pelasi käytännössä parhaalla mahdollisella miehistöllään, ei urhokkaasti taistellut Kakkosen HauPa päästänyt oululaisia juhlimaan. AC Oulu törmäsi sarjapeleistä tuttuun ongelmaansa myös Haukiputaalla, kun ykkösluokan maalipaikat jäivät pallollisesta hallinnasta huolimatta toivottua vähemmäksi.

– Kiva tapahtuma tämä oli ja saimme peliharjoituksen tähän ottelutauon keskelle. Pelillisesti olisi kuitenkin toivonut meiltä enemmän vaarallisuutta. Vastassa oli isokokoisia jätkiä, jotka tippuivat alas ja nämä ovat meille vaikeita. Hyökkääjien ja muun joukkueen ajoitus ole kunnossa tällä hetkellä, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen summasi.

HauPa siirtyi ottelussa 1-0-johtoon avausjakson lopulla, 45. minuutilla, kun isäntien Toni Tuominen hyödynsi AC Oulun virheen ja kuittasi pallon ohi Jeremy Vuolon. AC Oulun tasoitus syntyi 85. minuutilla, kun Tuure Siira kaadettiin rangaistualueella ja pitkästä aikaa kentälle päässyt Joni Mäkelä viimeisteli onnistuneesti pilkulta.

KUVIA OTTELUSTA KALEVAN SIVUILLA!

AC Oulun kausi Ykkösessä jatkuu 27. heinäkuuta Raatin stadionilla Kokkolan Palloveikkoja vastaan.

AC Oulun kokoonpano Haukiputaalla

Jeremy Vuolo
Juha Majava
Janne Hietanen (57min. Juho Meriläinen)
Mika Lähderinne (62min. Johannes Mononen)
Lassi Nurmos
Jani Kauppila (70min. Joonas Sohlo)
Mika Nurmela (70min. Arttu Hinkula)
Matias Ojala  (46min. Tuure Siira)
Daniel Owusu (57min. Arttu Siira)
Randy Edwini-Bonsu (70min. Joni Mäkelä)
Juuso Majava (62min. Ilja Fomitsev)

(Toimitus)