AC Oulu kärsi perjantai-iltana tappion sarjakärki HJK:n vieraana lukemin 3-1. AC Oulun näkökulmasta ottelun positiivisin anti oli nuorten pelaajien esiinmarssi. Miika Koskela teki maalin Otso Liimatan esityöstä.

AC Oulu tuli otteluun ennakkoluulottomasti, kuten pitääkin. Oululaisjoukkue onnistui purkamaan muutamaan otteeseen HJK:n prässipelin ja näin ollen rakentamaan omia hyökkäyksiä.

Tältä kaudelta liian tuttu kaava kuitenkin toistui jälleen. Kun ottelua oli pelattu 15 minuuttia, pallo oli AC Oulun verkossa käytännössä HJK:n ensimmäisestä vähänkään vaarallisesta tilanteesta – Klubin supertähti Filip Valencic oli jäänyt maalille liian vapaaksi, eikä mies erehtynyt viimeistelemään Luis Murillon tarjoilusta.

Maalin jälkeen kotijoukkueen ote vahvistui ja Suomen kentille huippulaadukas pelaajaryhmä onnistui painamaan paineen AC Oulun puolustusalueelle. Samalla se puolusti pallonmenetysten jälkeen todella aggressiivisesti ja esimerkillisesti. Vahvan jaksonsa aikana HJK sai luotua muutaman mahdollisuuden maalintekoon, joista parhaana voidaan pitää Casper Terhon laukausta vastahyökkäyksen päätteeksi.

Jakson loppua kohti peli jälleen tasoittui ja AC Oulu pääsi paremmin peliin mukaan. Laukaukseen päättyneitä hyökkäyksiä nähtiin kuitenkin vain yksi kappale. Näin ollen tauolle lähdettiin HJK:n maalin johdossa.

Toinen jakso alkoi rauhallisesti ja tasaisesti. Maalipaikoilla ei mässäilty. AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola nappasi varoituksen voimakkaasta protestoinnista 50. minuutilla nähtyyn tilanteeseen, jossa Kevin Larsson vedettiin nurin rangaistusalueella. Erotuomari Joni Hyytiän pilli ei kuitenkaan soinut.

Kaiken hiljaisuuden keskellä alkoi yhtäkkiä tapahtua. Kotijoukkueen hyökkäys päätyi 59. minuutilla Atom Tanakan laukaukseen, joka kimposi AC Oulun puolustajan jalasta suoraan Luis Henriquen jalkaan, joka pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä. Tästä osumasta ei ehtinyt vierähtää edes minuuttia, kun Henrique pääsi iskemään seuraavan osuman puskemalla pallon AC Oulun toppareiden välistä ohi Yann Fillionin.

Salamaiskumaalien jälkeen peli jälleen rauhoittui. Ahola suoritti 70. minuutilla tuplavaihdon. Sisään kirmasivat Niklas Jokelainen ja 16-vuotias debytantti Otso Liimatta.

Ja mitä vielä. Heti ensimmäisillä kosketuksilla ihastuttanut Liimatta astelee kulmalipulle 72. minuutilla. Millintarkka keskitys löytää maalilta 17-vuotiaan Miika Koskelan, joka nikkaa uransa avausmaalin Veikkausliigassa ja lukemat 3-1.

Kavennunmaalin jälkeen AC Oulun peli piristyi entisestään, mutta HJK:n laatu ja rutiini onnistui pitämään kotijoukkueen pelin päällä, eikä oululaiset onnistuneet tekemään lisäosumia. Pisteet jäivät kovassa vireessä olevalle sarjakärjelle.

AC Oulun seuraava ottelu pelataan Raatissa 11.6. klo 18.30. Vastaan asettuu FC Honka.