Raportti Edustus

Helsingin IFK ja Brahen kenttä eivät osoittautuneet AC Oululle suotuisaksi yhdistelmäksi kuluvalla kaudella. Kotijoukkue syötti oululaisille karvasta kalkkia ottamalla 1-0-kotivoiton raivoisan taistelun päätteeksi.

Jo ennen ottelun alkua AC Oulu sai jobin postia – Juuso Majava loukkasi lämmittelyssä olkapäänsä, eikä pystynyt täten pelaamaan. Juho Meriläinen sai pikakomennuksen ”hieman” oudommalle pelipaikalle oikeaksi laitapuolustajaksi.

Ottelun avausjakso oli tasainen, mutta kaksijakoinen. HIFK tuli vahvasti ja sai alussa muutaman maukkaan maalintekotilanteen, mutta Hugo Magalhães napsi pallot komeasti käsiinsä. Vierailijat paransivat jakson edetessä, mutta paras terävyys puuttui Joonas Sohlon ja kumppaneiden yrityksistä. Ottelun yksi kulminaatiopisteistä osui 43. minuutin kohdalle – AC Oulun hyvä hyökkäys eteni aina rangaistusalueelle saakka, jossa Tuure Siira ujutti pallon HIFK-puolustajan jalkojen välistä tämän joutuessa rikkomaan. Vihellys, pallo pilkulle ja Dritan Stafsula pallon taakse. Erittäin harvoin epäonnistuva vasuri ei tällä kertaa saanut viimeistelyä elintärkeää avausmaalia, vaan ottelun ylivoimainen hahmo Mika Johansson venyi upeasti pallon tielle. Taukoa lähdettiin viettämään siis maalittomassa tasatuloksessa.

Toiselle jaksolle vieraat hieman petrasivat, mutta päivä ei ollut missään nimessä AC Oulun, ei henkisesti eikä fyysisesti. Kotijoukkue keskittyi edelleen vastahyökkäyksiin. Ottelun seuraava kulminaatiopiste ajoittui 59.minuutin kohdalle. Keskikentän pallonmenetyksestä lähtenyt hyökkäys päättyi Matias Hännisen läpiajoon, eikä punapaita erehtynyt. Tämän jälkeen pelin juoni oli selvä – HIFK ei saanut juuri kahta syöttöä enempää omilleen, mutta toisaalta ei ollut tarvettakaan. AC Oulu hallitsi ja loi hyviä paikkoja tasoitukseen, mutta Johansson oli ohittamaton. Tuhannen taalan paikkoja oli mm. Stafsulalla, Zézéllä ja Mika Nurmelalla, mutta tuurista lähtien kaikki oli tänään kotijoukkueen puolella. HIFK:n ja hienosti kannustaneen kotiyleisön huokaukseksi norjalaiserotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi ja helsinkiläisille näin ollen kolme elintärkeää sarjapistettä taisteluun sarjapaikasta.

– Tänään ei oltu vaadittavalla tasolla fyysisesti ja henkisesti. Juuson loukkaantuminen oli huono juttu, mutta toisaalta Äffä oli puolustuksen paras sen mitä jaksoi. Ensimmäiset puoli tuntia oli huonoa – sen jälkeen paransimme koko ajan hieman, mutta emme riittävästi. Hugo piti meitä pystyssä alussa, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kommentoi pettyneenä.

– En tiedä oliko osalla jo keskiviikko mielessä, mutta ei olisi missään nimessä saanut olla. Valmistautumisessa meni jokin pieleen. Tämä oli huono ottelu, mutta toisaalta loimme riittävästi paikkoja jopa voittoon, Malinen pyöritteli.

AC Oulu jatkaa otteluitaan siis ensi viikon keskiviikkona. Silloin vuorossa on kaupungin pysäyttävä paikallisottelu Oulun Palloseuraa vastaan, mutta tämän päivän kaltaisella esityksellä ei ole minkään asteisia mahdollisuuksia napata kaupungin herruutta. Pitkällä kotimatkalla jokainen voi kerätä itsensä ja suunnata katseensa tulevaan.