Raportti Edustus

Helsingin IFK oli tyly isäntä Ykkösen ottelussa sateisella Töölön pallokentällä. Tähtirinnat ottivat selkeän 4-0-kotivoiton Antonio Inutilen hattutempulla ja Esa Terävän yhdellä maalilla.

Sää Helsingissä ei ollut järin kesäinen – sateen kastelema nurmi teki ottelusta taistelupelin, jossa ei kaksinkamppailuissa säästelty. Ensimmäinen jakso oli tasaista peliä, jossa mentiin päästä päähän. HIFK loi alkuminuuteilla paljon keskitys- ja laukaisutilanteita, mutta AC Oulun pelaajat ennättivät peittämään laukaukset viime hetkillä. Toisessa päässä AC Oulu hukkasi paikkoja – ensin Anselmi Nurmela pääsi puskupaikkaan viidestä metristä Janne Hietasen voitettua Mika Nurmelan antaman kulmapotkun. Pallo painui kuitenkin suoraan HIFK:n maalivahti Lassi Hurskaisen hyppysiin.

Seuraava tilanne siunaantui Titi Essomballe – Nurmela tarjosi kamerunilaiselle puolittaisen läpiajon, mutta Hurskainen oli jälleen mies paikallaan. Kun AC Oulu hukkaili paikkoja, iski HIFK maalin. 27. minuutilla oli Inutilen ensimmäisen maalin vuoro. Kotijoukkue hyökkäsi vasemmalta laidaltaan ja pienen tuurin saattelema pallo oli keskityspaikalla. Matala ja kova pallo löysi maalin edestä Inutilen, jolla oli helppo työ viimeistellä. Tilanteessa AC Oulun Patrice Ollo loukkasi jalkansa joutuen jättämään kentän.

Jakso jatkui tasaisena. Aivan viimeisillä minuuteilla vieraat saivat etsikkoaikansa tulla tasoihin. Vieraiden pirtein pelaaja Morten Gerster Peipinen pääsi puskemaan vastahyökkäyksen päätteeksi Nurmelan täydellisestä keskityksestä. Osuma palloon oli hyvä, mutta niin vain Hurskainen sai venytettyä jalkansa pallon tielle. Tilanteen jälkeen AC Oulu sai vielä kolme kulmapotkua, mutta lopulta erotuomarin pilli pysäytti kirin.

Toiselle jaksolle kentälle juoksi vain yksi joukkue ja se oli valitettavasti HIFK. Vain kolme minuuttia ehti toinen jakso vanheta, kun Inutile lisäsi kotijohdon 2-0:aan lähes identtisellä maalilla. AC Oulu ei onnistunut kääntämään ottelun kurssia – oululaiset hallitsivat palloa, mutta HIFK puolusti erittäin tiiviisti ja loput hoiti Hurskainen maalillaan. AC Oulun nostaessa riskiä 58. minuutilla HIFK karkasi kahden miehen läpiajoon ja Inutile sai kunnian kruunata iltansa viemällä punapaidat jo 3-0-johtoon. Ottelu jatkui loppuun saakka samanlaisena – AC Oululla oli paikkoja kaventaa, mutta maalinteko oli tänään todellista tervanjuontia. Kaikki kunnia kuuluu myös HIFK:n uhrautuvalle puolustuspelaamiselle ja maalivahti Hurskaiselle. 84. minuutilla Esa Terävä kävi kaunistelemassa taululle tylyt loppulukemat läpiajostaan.

– Meillä oli avausjaksolla paikat ottaa johto, mutta ei vain saatu mistään sisälle. Kaveri kävi sitten tekemässä omasta paikastaan maalin ja se teki heidän työstään helpompaa. Toiselle jaksolle me tulimme aivan surkeasti ja puolustimme tilanteet päin seiniä. HIFK oli tehokas ja naulasi lopulta kolme naulaa meidän arkkuun. Olosuhteet olivat vaikeat – taistelupalloja tuli todella paljon ja niissä me hävisimme. Meillä on viikko aikaa keksiä konstit haastaa ylivoimainen sarjajohtaja vieraskentällä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen totesi pettyneenä.

Ottelupöytäkirja>>