Kakkosessa pelaava JS Hercules osoittautui vaikeaksi vastustajaksi ja hyökkäyspään tehojen kanssa tuskaileva AC Oulu jätettiin tylysti nollille, kun ”Herkku” otti 0-1 -voiton Garam Masala Areenalla pelatussa harjoituspelissä. Hieman lohtua päivään toi reservijoukkueen hieno 3-1 voitto OTP;stä.

AC Oulun esitys kahta sarjaporrasta alempana pelaavaa JS Herculesta vastaan oli lauantai-iltapäivänä erittäin vaisu. Edes päävalmentaja Jyrki Aholan puoliajalla pitämä äänekäs ja useita voimasanoja sisältänyt palopuhe ei saanut laivastonsinisten peliä paljoa paranemaan, vaan Herculeksen voittoa voi pitää suht ansaittuna.

Kakkosen kärkiporukoihin kuuluva Hercules puolusti läpi ottelun erittäin tiiviisti ja AC Oulu pakotettiin syöttelemään palloa puolustusmuodon ulkopuolella. Ensimmäisellä jaksolla AC Oulu ei juuri maalipaikkoja pystynyt luomaan. Toisella jaksolla tasoitusmahdollisuutta tarjottiin erityisesti Severi Kähköselle ja Samu Alangolle, mutta molempien puskuyritykset vapaana maalin edessä jättivät toivomisen varaa.

Ottelun ainoa maali nähtiin jo 10. peliminuutin kohdalla, kun AC Oulun puolustus nukahti kulmapotkussa. Herculeksen toppari Timi Voutilainen jäi ilman vartiointia boksissa ja mies sai tykittää pallon verkkoon aivan liian helposti.

– Hercules puolusti hyvin joukkueena ja ei löydetty tänään keinoja murtaa matalaa blokkia. Päästettiin kaveri johtoasemaan löysällä puolustuspelaamisella kulmapotkussa mitä ei saisi tapahtua, kommentoi AC Oulun kapteeni Lassi Nurmos ottelun jälkeen.

– Puhuimme ennen peliä, että tänään pitäisi näyttää mikä on Oulun porukoiden tasoero ja nyt ei siihen kyetty. Tulos ja koko esityksemme oli iso pettymys. Ei vaan riittänyt mihinkään, tästä on pakko parantaa, päätti erittäin pettynyt ”Lamo”.

Heti edustusjoukkueen pelin jälkeen Garam Masala Areenalla kohtasivat toisessa paikallispelissä myös AC Oulu / OLS ja OTP. Reservijoukkueen esitys olikin päivän parasta antia laivastonsinisestä näkökulmasta, sillä OTP kaatui komeasti 3-1. Maalintekijöinä kunnostautuivat Mikke Kiljunen, Arttu Suorsa ja Ossi Lyttinen.