Raportti Edustus

AC Oulu koki pitkästä aikaa tappion, kun vierailu Ruotsin maalla päättyi IFK Luleån 4-3-voittoon. AC Oulun maaleista vastasivat kaksi kertaa osunut Joonas Sohlo ja kerran viimeistellyt testipelaaja Junior.

Tappio Luleålle oli AC Oululle ensimmäinen helmikuun puolivälin jälkeen ja vasta toinen koko harjoituskaudelle. Siitä huolimatta tätä ottelua ei purematta niellä ja edessä onkin vielä paljon lisätöitä ennen sarjakauden alkua ja kovaa Suomen Cupin ottelua KuPS:a vastaan.

Ottelu alkoi kotijoukkueen painostuksella – muutamasta keskialueen riistosta IFK pääsi teräviin, ruotsalaistyylisiin, vastahyökkäyksiin onnistumatta kuitenkaan viimeisissä ratkaisuissaan. 16. minuutin kohdalla avausmaali kuitenkin syntyi, kun vahvasti paitsiolta haiskahtaneen tilanteen päätteeksi IFK:n hyökkääjä karkasi läpiajoon viimeistellen maalin Hugo Magalhãesin käsien kautta. Tämän jälkeen vierailijat kokosivat rivinsä pelaten ensimmäisen jakson erittäin hyvin esittäen kaunista ja tehokasta jalkapalloa, välillä pitkien ja välillä nopeiden hyökkäyksien muodossa. Ensimmäinen AC Oulun maaleista syntyi 24. minuutin kohdalla, kun Joonas Sohlo oli ensimmäisenä testihyökkääjä Juniorin laukauksen reboundissa siirtäen pelivälineen verkkoon. Toinen maali syntyi vain neljä minuuttia edellisestä – tällä kertaa Sohlo keskitti ja Junior nikkasi pallon kauniisti ohi maalivahdin. Pelikellon näyttäessä 40. peliminuuttia onnistui Sohlo toistamiseen – nopean sivuvaparin jälkeen Mika Nurmela keskitti pallon millintarkasti toppareiden väliin, jossa Joonas kohosi korkeimmalle puskien pallon maaliin.

Toinen jakso muutti pelin kuitenkin täysin. IFK tuli fyysisesti kovaa ja aktiivisesti, AC Oulun pelin jäädessä pukuhuoneeseen. 59. minuutin kohdalla IFK kavensi vastahyökkäyksen päätteeksi toisesta aallosta tulleella laukauksella. Seitsemän minuuttia edellisestä, tasoitus oli tosi asia – ruotsalaishyökkääjä pääsi kääntymään vaara-alueella ja vapauttamaan kanssapelaajan läpiajoon. AC Oululla oli toisella jaksolla paikkansa osua, mutta Arttu Siiran laukaukset painuivat hieman ohi maalin ja Sohlon hattutemppu ja liukuminen palloon oli vain senteistä kiinni, kun Nurmela pelasi kovan syötön maalin edustalle. Voittomaalinsa IFK sai 86. minuutin jälkeen, kun kulmapotkun jälkeen huonosti purettu pallo jäi pyörimään AC Oulun puolustusalueelle. Lopulta keskityspallon pääsi IFK-pelaaja liian helposti puskemaan maaliin. Näin ollen AC Oululle ansaittu tappio huonon, koko joukkueen ja henkilökohtaisen, puolustuspelaamisen ansiosta.

– Ensimmäinen jakso oli alun jälkeen oikein hyvää peliä. Pystyimme pitkiin hyökkäyksiin ja Luleå oli ihmeissään nopean pallon liikuttelun takia. Joonas Sohlo pelasi pirteän 90-minuuttisen ja testimies Junior väläytteli taitojaan, Joni Mäkelän ollessa huilivuorossa, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen näki.

– Toinen jakso oli huono, jopa surkea. Kokonaisuutena meidän täytyy löytää tasapainoa, nöyryyttä, kovuutta ja vastuunkantoa puolustuspelaamiseen. Yksilötasolla tuli virheitä, mutta jo tänään torstaina puhuimme harjoituksissa kokonaisuutena puolustuspelaamisesta. Esille nousi hyviä pointteja ja sikäli tämä ottelu oli opettavainen tapahtuma, josta aiomme imeä kaiken mahdollisen hyödyn irti, jotta olemme seuraavissa otteluissa jälleen parempia. Pitkän harjoituskauden aikana joukkueen täytyy osata nauttia kehittymisestä, mutta myös reagoida oikealla tavalla takaiskuihin ja näin me tulemme tekemään, Malinen jatkoi.

AC Oulu:

Magalhães

Nurmos
Meriläinen (45 vaihto Hinkula)
Hietanen
Blomberg

Kauppila
Ojala (62 vaihto T. Siira)
Nurmela

Sohlo
Junior (66 vaihto A. Siira)
A. Siira (56 vaihto Mäkelä)

Poissa: Majava, Majava, Stafsula, Verronen, Uusitalo, Haapala.