AC Oulu kärsi 2-0-vierastappion Hakan vieraana Valkeakoskella. Kotijoukkueen maalit avausjaksolla iskivät Samuel Chidi ja Henri Malundama.

Ottelu Tehtaan kentällä alkoi rauhallissa merkeissä. Ensimmäiset hetket eivät enteilleet nopeaa avausmaalia, joka nähtiin jo 7. minuutilla. AC Oulun pelinavaaminen päättyi Jairin helppoon menetykseen 25 metrissä, jonka Haka käytti surutta hyväkseen – yksi syöttö Samuel Chidille, joka laukoi vasurilla pallon maaliin.

Maali toi kotijoukkueelle lisää itseluottamusta ja jakso jatkui kotijoukkueen painostaessa. 20 minuutilla nähtiin komea yksilösuoritus, kun Henri Malundama tykitti vastapalloon reilusta 20 metristä pallon voimalla oikeaan yläkulmaan.

Vieraille jakso oli vaikea. Rakenteluvaihe ei ollut parhaassa terässä ja pallo menettiin aivan liian helposti. 25. minuutilla Jere Aallikko pääsi kuin varkain puskupaikalle Walter Mooren keskitykseen, mutta tuloksena lähes puhdas hutipusku 10 metristä. Loppua kohti vieraat saivat enemmän otetta, mutta ylärimaa ja muutamaa hässäkkää Hakan maalilla lukuunottamatta paikkoja, ja mikä tärkeintä, maaleja ei nähty.

Toinen jakso alkoi vieraiden komennossa. Heti 52. minuutilla Morin onnistui jatkamaan Toni Tahvanaisen keskityksen maaliin, mutta niukasti paitsioasemasta. Tämän jälkeen laivastonsinisten etsikkoaika jatkui vielä muutaman hetken mutta tulosta ei tullut.

Viimeiset puoli tuntia oli täysin Hakan kontrollissa. Sen ei tarvinnut hyökätä usealla miehellä, joten pallon alta löytyi aina suuri määrä pelaajia. AC Oulun hyökkäyspeli ei kulkenut – pitkät avaukset kohti Morinia Hakan topparit veivät 100-0 ja myös irtopalloilla kotijoukkue oli usein ensimmäisenä. Todellista loppukiriä ei nähty, joten Haka otti kauden avausvoittonsa täysin ansaitusti.