Raportti Edustus

AC Oulu ja FC Haka kohtasivat toisensa jo kolmannen kerran tämän kauden Veikkausliigassa. Sunnuntai-illan jatkosarjan aloitus ei ollut, kuin aiemmat kohtaamiset, joissa vierasjoukkue oli vienyt pisteet mennessään kotiinsa. Tällä kertaa päädyttiin maalittomaan tasapeliin ja pistejakoon.

Kulmapotkuja oli ottelussa reilusti — AC Oulu kahdeksan ja FC Haka kymmenen — ja niin myös ensimmäinen kohtalaisen vaarallinen tilannekin syntyi kulmatilanteesta reilun neljän minuutin pelin jälkeen FC Hakalle. Maximus Tainio antoi kulman maalin eteen vitosen rajalle, josta Niklas Friberg pääsi puskemaan, mutta pallo painui ohi maalista.

Vajaan yhdeksän minuutin paikkeilla oululaiset pääsivät hyvään paikkaan, kun Obed Malolo syötti pitkän pallon keskiympyrästä vasemmalle hyvässä vauhdissa olleelle Ruxille ihan koskilaisten päähän. Puolustaja laittoi päätyviivalta kovan polven korkuisen syötön maalin eteen, mutta valitettavasti se ei löytänyt omia ja Hakan puolustus pääsi siivoamaan pallon muille maille.

Reilun vartin jälkeen Hakan Eero-Matti Auvinen keskitti poikittain vasemmalta oikealle laidalle ylös oululaisten alueelle Jami Kyöstilälle, joka syötti toiseen aaltoon Maximus Tainiolle. Hänen vapaasta paikasta suorittama veto jäi oululaisten onneksi heikoksi ja Yann Fillion koppasi pallon käsiinsä.

Kun ottelua oli pelattu vajaa 28 minuuttia, saatiin pallon pussiin, mutta tuomaristo hylkäsi sen. Otso Liimatta antoi kulmapallon suoraan maalin eteen, josta Hakan maalivahti Aatu Hakala pääsi nyrkkeilemään palloon. Irtopallo tipahti takatolpalla kärkkyneelle Ruxille, joka puski pallon maaliin. Päätuomari Al-Emara Mohammad oli tilanteessa hyvin sijoittunut ja huomasi oululaisten rikkeen maalilla. Lucky Oparan käsi osui Hakalan naamaan pallon tavoittelutilanteessa, joten päätuomarille ei jäänyt muuta mahdollisuutta, kuin viheltää tuomio kotijoukkueen eduksi.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Haka pääsi maalintekopaikalle, kun Tainio keskitti oikeaa laitaa nousseelle Kyöstilälle oululaisten alueelle. Hän keskitti maalin eteen vapaaksi juosseelle Salomo Ojalalle, mutta oululaisten punainen muuri pääsi katkaisemaan keskityksen ja nyrkkeili pallon turvallisille vesille.

Reilun 38 minuutin paikkeilla FC Hakan kulmatilanne ja pallon taakse jälleen Maximus Tainio, jonka keskitys putosi boksissa etualueelle. Palloon pääsi puskemaan AC Oulun puolustaja Anselmi Nurmela, jonka epäonninen pusku päätyi takatolpalle Logan Rogersonille. Hän päätti ampua suoraan pomppupalloon, mutta oululaisten katalonialaispuolustaja Ruxi heittäytyi tulisen vedon tielle ja torjui päällään pallon päätyviivasta yli.

Edellisen tilanteen jälkeen Hakan kulmat jakuivat ja tällä kertaa toiselta lipulta. Jälleen pallon taakse Tainio ja keskitys boksin sisään. Ntonalnto Atska pääsi puskemaan keskitykseen hyvin, mutta oululaisten maalivahti piti maalin puhtaana komealla reaktiotorjunnallaan.

Seuraavaa konkreettista maalipaikkaa saatiin odottaa pari kymmentä minuuttia. Illan loistavasti pelannut vasta 17-vuotias Otso Liimatta syötti vasemalla laidalla hyvään vauhtiin ehtineelle Ruxille. Hän nousi hyökkäysalueen päähän asti ja keskitti takatolpalle, jossa oli Dennis Salanović aivan vapaana. Hän päätti kokeilla vetoa suoraan keskityspalloon, mutta pallo kaartui jonkin verran yli maalista ja tilanne jatkui maalittomana.

Hetkeä myöhemmin oli taas Hakan vuoro kokeilla. Tino Purme syötti pitkän syötön keskialueelta Henri Malundamalle vasemmalle laidalle suoraan juoksuun, joka jatkoi yhdellä kosketuksella maalin eteen. Pallo meni parin pelaajan läpi aina takatolpalle Kyöstilälle, joka pääsi tykittämään suoraan vastapalloon. Jälleen kerran oululaisten kanadalainen muuri kerkesi pallon tielle eikä pelivälinettä tarvinnut poimia maaliverkoista.

Muutama minuutti myöhemmin Hakan Malundama tuli vasenta laitaa ylös ja leikkasi keskelle aina boksin rajalle asti, josta hän keskitti oululaisten maalialueen taka-alueelle. Palloon pääsi vapaana ollut Rogerson, joka veti suoraan keskitykseen. Taas Fillion oli hyvin mukana tilanteessa, tuli vastaan, teki itsestään ison ja torjui pallon pois kentältä.

Reilun 62 minuutin jälkeen oli puolestaan oululaisten kulmatilanne, jota meni ampumaan Sergei Eremenko. Keskitys lensi suoraan maalin eteen, josta Hakala nyrkkeili pallon kauemmas maalistaan. Irtopallo päätyi Salanovićille ja syötti laidalla edelleen olleelle Eremenkolle. Nyt hänen keskityksensä palautettiin Hakan puolustuksen toimesta takaisin Sergeille. Hän puski paluupalloon ja se kaarsi suoraan maalin eteen, jossa siihen pääsi puskemaan Usman Sale. Pusku päätyi niukasti ohi takatolpasta ja johtomaali jäi syntymättä.

Viisi minuuttia myöhemmin Haka pääsi omissa yrityksissään lähimmäksi, kun Ishmail Yartey toi palloa oikealta laidalta vauhdikkaasti ylös aina boksin rajalle asti, josta hän pääsi vetämään painavan laukauksen kohti maalia. Yann Fillion sai venytettyä kätensä pallon tielle, joka osui torjunnan jälkeen tolppaan. Irtopalloon pääsi Rogerson, jonka veto päätyi lopulta ohi maalista.

Ottelukellon pyörittyä 80 kertaa kellotaulun ympäri Ruxi toi palloa ylöspäin ja syötti boksin kulmalla olleelle Usman Salelle. Hän harhautti Hakan puolustajan ja pääsi vetämään kovan laukauksen, mutta pallo painuii hieman yli maalin. Ottelu jatkui edelleen maalittomana.

Lisäajan viimeisellä minuutilla Magnus Breitenmoser voitti ilmapallon kaksinkamppailutilanteessa Hakan pelaajan kanssa. Pallo päätyi Aapo Heikkilälle, joka lähti tuoreilla jaloillaan nousemaan kohti maalia. Heikkilä pääsi vetämään painokkaan laukauksen kohti Hakan maalia, mutta koskilaisten Hakala oli jälleen pallon tiellä.

Röngän voimapelaajat:

1. Lounasravintola Pekurin ja Oluthuone Leskisen kummipelaaja Yann Fillion.

2. Röngän ja Kiinteistömaailma Tuiran kummipelaaja Miika Koskela.

3. Hammarin Sähkön ja LVI Xpertin kummipelaaja Otso Liimatta.

📣Seuraava kotiottelu:

⚽️AC Oulu – IFK Mariehamn

📆 Lauantaina 16.10.2021

🕔17.00

📍Raatin stadion

Osta liput ennakkoon tästä.

Kommentit

”Eka puoliaika pelattiin hyvin ja pystyttiin noudattamaan aika hyvin pelisuunnitelmaa. Toisella puoliajalla FC Haka sai vähän paremmin pelistä kiinni ja molemmilla joukkueilla oli paikat tehä maaleja. Tasaisia vääntöjä ollu nämä kaikki kolme peliä Hakaa vastaan.”, kommentoi puolustaja Anselmi Nurmela sunnuntai-illan kohtaamista FC Hakaa vastaan.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit