AC Oulu nappasi tyylipuhtaan 4-1 voiton harjoitusottelussa kokkolalaista GBK:ta vastaan. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Dritan Stafsula, Joni Mäkelä, Mika Nurmela ja Matias Ojala.

Liekkö lauantain  tutustumisilta jo osalla pelaajista mielessä, mutta ottelun alku oli kotijoukkueelta nihkeää syöttöpeliä. GBK tuli otteluun terävillä jaloilla ja sai horjutettua AC Oulun pelin avaamista. Maalia vieraat eivät kuitenkaa onnistuneet muutamasta puolittaisesta paikasta viimeistelemään.

Kotijoukkue heräsi otteluun ja kun 22 minuuttia oli pelattu Jani Kauppilan hieno pystysyöttö tavoitti Dritan Stafsulan laidalta. ”Tanin” tyylikäs vasemman jalan nosto yli vastaan tulleen maalivahdin ja 1-0 oli tosiasia. Vain viisi minuuttia edellisestä ja kotijoukkue onnistui toistamiseen – Nurmela pelasi Uusitalon seinäsyöttökuviolla oikealta läpi. Eetulta nappikeskitys etutolpalle juosseelle Mäkelälle ja 2-0 taululle. Vieraat kavensivat 35 minuutin kohdalla – pienen hässäkän jälkeen GBK:n pelaaja pääsi laukomaan ja Juhani Pennasen torjunnasta tulleen irtopallon laittoi kaveri varmasti sisään. Näin ollen tauolle lähdettiin 2-1 lukemissa.

Tauko teki AC Oululle terää ja toiselle jaksolle käveli päättäväinen kotijoukkue ottaen kenttätapahtumat suvereenisti haltuunsa. Pelikello osoitti 51. peliminuuttia, kun Ojala kaadettiin rangaistusalueella – tällä kertaa tuomarina toiminut Simo Kivari jätti jostain käsittämättömästä syystä selvän pilkun viheltämättä. Neljä minuuttia myöhemmin tuomittiin AC Oulullle vapari 18 metrin kohdalta – pallon taakse Nurmela ja laukaus verkkoon muuria hipoen. Loppulukemat viimeisteli Matias Ojala, pelikellon osoittaessa 60 minuuttia. Hienon esityön maaliin teki Juuso Haapala. AC Oulu loi toisella jaksolla tukun hyviä maalintekotilanteita, mutta lisäosumia ei nähty.

– Saimme jälleen vastaan aktiivisen kakkosen joukkueen. Jouduimme todella tekemään töitä pelin kääntämiseksi, mutta onnistuimme siinä ja tämä ottelu palveli meitä erittäin hienosti, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen analysoi.

– Kokonaisuudessaan tämä peli oli parempaa, kuin viikko sitten, joten suunta on oikea. Toisella jaksolla kaveri väsyi, mutta se johtui kyllä meidän hyvyydestämme. Ensimmäinen jakso oli hieman vaikea – puolustusvirheitä ja huonoja syöttöjä tuli, mutta toisella jaksolla sekä puolustuspelaaminen, että hyökkäypelaaminen olivat hyvällä mallilla, Malinen jatkaa.

Malinen näki pelin kehittyneen (Tapani Pikkarainen)