Raportti Edustus

AC Oulu ei pystynyt kukistamaan liigajoukkuetta hyvistä otteista huolimatta. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Mika Nurmela sekä Joni Mäkelä.

Ensimmäinen jakso käynnistyi AC Oulun kannalta riemukkaasti – vain kolmen minuutin pelin jälkeen pallo löydettiin Jaron maalista, kun Janne Hietanen löysi tarkalla syötöllään kaukaa pystyynjuosseen Nurmelan, joka nosti pallon maalivahdin yli käyden tuikkaamassa pallon päällään viivan yli. 12 minuuttia oli pelattu, kun Jaro tasoitti. Pallon pomppiessa huonon purkupallon päätteeksi Papa Niangille, hän päätti käyttää nopeuttaan ja terävää laukaustaan sivaltaen pallon takanurkkaan Juha Majavan jalkojen välistä. Tämän jälkeen peli eteni hyvätempoisena molempien joukkueiden hätyytellessä muutaman kerran maalia. AC Oulu nousi uudelleen johtoon pelikellon näyttäessä 34. peliminuuttia. Jaron kulmapotkun jälkeen Juho Meriläinen käynnisti vastahyökkäyksen pelaten pallon pystyynjuosseelle Joonas Sohlolle. Muutaman harhautuksen jälkeen Joonas taisteli pallon Joni Mäkelälle, jonka pehmeä ensimmäinen kosketus ja hieno viimeistely takasivat jälleen johtoaseman. Mutta vain kaksi minuuttia AC Oulun maalista, iski Jaro vaaralliseksi tiedetyn vastahyökkäyksen kautta tasoituksen. Maalin viimeisteli jälleen Niang, tällä kertaa Jani Kauppilan ja Hugo Magalhãesin jalkojen välistä.

Toinen jakso eteni myös tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet jatkoivat tyylilleen uskollisina rohkeaa peliä, mutta kauniiden syöttökuvioiden päätteeksi todella vaaralliset maalipaikat jäivät molemmilla joukkueilla melko vähäisiksi. Ratkaisu syntyi, kun ottelua oli jäljellä vain kolme minuuttia – AC Oulu menetti jo kerran voitetun pallon omalla alueella, jonka jälkeen Jaro hankki vapaapotkun noin 18. metristä. Pallon iski yläkulmaan Markus Kronholm.

– Vastassa oli liigajoukkue ja ottelu oli tasainen. Molemmilla oli paikkansa, mutta kyllä me vähä lahjoitimme maalit heille. Kaksi maalia peittävän jätkän jalkojen välistä, joista toinen vielä maalivahdinkin jalkojen välistä. Kolmas oli sitten ihan hieno vapari, mutta kyllähän se meni maalivahdin kulmaan, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen näki.

– Lähdimme parantamaan puolustuspeliä ja joukkueena onnistuimmekin siinä varsin mukavasti. Jaro ei saanut oikein kunnollisia paikkoja pelaamalla, mutta henkilökohtaisista virheistä täytyy päästä eroon. Niistä on otettava opikseen. Lisäksi menetimme liikaa helppoa palloja harhasyötöillä ja vähän pehmeällä pelaamisella, mutta kaiketi tämä oli huima parannus edellisestä ottelusta ja antoi meille paljon hyvää harjoitusta pallollisena sekä pallottomana pelaamisesta, Malinen jatkoi.

AC Oulu:

Magalhães
Blomberg
Hinkula (24 vaihto Meriläinen)
Hietanen
Majava (75 vaihto Uusitalo)
Kauppila
T. Siira
Nurmela
Sohlo
Mäkelä
A. Siira (77 vaihto Verronen)