Raportti Edustus

FC KooTeePee ja AC Oulu jäivät molemmat ilman maalia, kun pisteet jaettiin 0-0-tuloksella. Ottelussa molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti ja huippupaikat olivat kortilla.

AC Oulu ei kyennyt ottelussa rakentamaan peliä riittävän nopeilla ja tarkoilla syötöillä. Tämän johdosta kamppailusta tuli turhan fyysinen, jossa kotkalaiset olivat vahvempia heidän puolustusalueella. Loistavassa kunnossa olevalla Arto Tolsan nurmella molemmat joukkueet prässivät ylhäältä ja vauhtia riitti enemmän, kuin ajatusta. Ottelun avausjaksolla AC Oulun parhaaksi paikaksi voidaan laskea Matias Ojalan vasemman jalan kaukolaukaus, joka livahti vain aavistuksen ohi maalin. Kotka sai avausjaksolla pallon kertaalleen tolppaan vahvasti paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta – Samuli Kaivonurmi laukoi Valeri Minkesen jatkamasta pallosta oululaisten onneksi siis pystypuuhun. Muut tilanteet hoidettiin molemmiss päädyissä ilman suurempia ongelmia.

Toiselle jaksolle AC Oulu tuli ensimmäistä paremmin – pelirohkeus kasvoi ja palloa saatiin pelattua maata pitkin eteenpäin. Ratkaisut viimeisellä kolmanneksella jäivät kuitenkin kaipaamaan terävyyttä ja röyhkeyttä. Lähimmäksi maalia pääsi Aapo Heikkilä, jonka kurotus keskityspalloon jäi liian heppoiseksi lähietäisyydeltä. FC KooTeePee sai pallon kertaalleen maaliin saakka, mutta kulmapotkussa maalin eteen jäänyt pelaaja oli paitsioasemassa. Toinen hyvä tilaisuus kotijoukkueelle syntyi Kaivonurmen ja Minkesen yhteistyössä, mutta tällä kertaa AC Oulun maalivahti David Monsalve oli laukauksen tiellä. Kun paikkoja ja maaleja ei lopulta syntynyt jaettiin pisteet Ykkösen ottelussa, joka keräsi Kotkaan kauden ennätysyleisön.

– Me ei oltu tänään erityisen hyviä eteenpäin pelaamisessa, jotenkin meiltä puuttui viimeinen terävyys ja halu mennä maalipaikoille. Puolustus onnistui hyvin ja siksi olisikin toivonut tästä ottelusta enemmän. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen, sillä Kotka on vaikea paikka vierailla ja vastassa oli hyvä joukkue, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen pyörittelee.

Ottelupöytäkirja>>