Suomen talvi näytti koko loistonsa Valkeakosken Tehtaan kentällä, kun olosuhteiden takia varakentälle siirretty ottelu jouduttiin keskeyttämään hetkeksi lumipyryn vuoksi. Ottelu saatiin kuitenkin pelattua loppuun säässä, jossa oli tarjolla poutaa, lumisadetta ja auringon paistetta.

Ottelu lähti käyntiin FC Interin hienoisella hallinnalla ja he pystyivät luomaan jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen hyvän maalipaikan. Benjamin Källman keskitti vasemmalta boksin reunalta oululaisten maalin eteen ja siihen pääsi vetämään suoraan syöttöön Tommi Jyry, mutta maalivahti Calum Ward oli tilanteessa hereillä ja koppasi pallon haltuunsa.

AC Oulu meni johtoon 16. peliminuutilla. Samu Alanko Zarta pääsi katkaisemaan sinimustien syötön hyökkäysalueella ja syötti Otso Liimatalle vasempaan laitaan. Hän keskitti pallon maalille, jossa Michael Lopez pääsi ohjaamaan sen maaliin.

Kun peliä oli pelattu reilu 17 minuuttia FC Interin hyökkäys oli jo boksin sisällä, josta ensimmäinen veto päätyi keltapaitoihin. Purkupallo päätyi turkulaisille ja tällä kertaa Rafinha oli pallon tiellä oululaisten maalilla. Kolmas laukaus vielä tilanteessa osui ylähirteen ja maali pysyi puhtaana.

Reilun puolen tunnin kohdalla alkoi taivaalta tulla voimakas lumipyry ja ottelu jouduttiin keskeyttämään, koska kenttä meni niin valkoiseksi, ettei kentän rajoja pystynyt erottamaan. Reilu 10 minuutin keskeytyksen aikana kentän rajat putsattiin näkyviin ja ottelu pääsi jatkumaan.

Turkulaisten tasoitus tuli aivan jakson viime hetkillä. Puolustaja Rick Ketting antoi hyvä syötön Källmanille. Hän nousi pallon kanssa oikealta boksin sisään. Oululaisten toppari Embaló yritti estää laukausta huonolla menestyksellä ja Källman pääsi ampumaan. Napakka veto pääsi livahtamaan hyvin pelanneen Wardin näpeistä maalin takanurkkaan. Tilanteen aikana kenttä oli valkoinen lumesta, joten pallo taisi olla liian liukas napattavaksi tuossa hetkessä.

FC Inter pääsi johtoon 54. peliminuutilla Calum Wardin karmaisevan vahingon vuoksi. Oululaiset lähtivät kierrättämään palloa alakerrassa Interin kovan prässin alla. Pallon ollessa Wardilla hän houkutteli sinimustien Petteri Forsellia lähemmäksi, joka nappasikin pallon maalivahdilta ja laittoi sen tyhjään maaliin.

Oululaisilla oli hetkeä myöhemmin mahdollisuus tasoittaa, kun Michael Lopez pääsi oikealta nousemaan ja vetämään boksin sisältä. Veto meni jo ohi maalivahti Viitalan, mutta turkulaisten Ketting oli viimeisenä lukkona maaliviivalla. Irtopalloon pääsi vielä Otso Liimatta vetämään, mutta silloin oli jo paikalle kerinnyt liian monta sinimustaa eteen eikä palloa saatu maaliin.

Lauantain iltapäivän ottelussa ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt FC Inter voitti ottelun lukemin 2-1. Oululaisten otteissa oli edelleen paljon hyvää, mutta valitettavasti pari virhettä kostautui ja pisteet karkasivat Turkuun. AC Oulun Veikkausliigataival jatkuu kotiottelulla Vaasassa, koska Raatissa ei ole vielä mahdollisuus pelata.