Raportti Edustus

Voittojen metsästys jatkui kotiottelussa, mutta EIF vei ottelun nimiinsä 1-2.

Mollivoittoisesti sujuneiden kotiotteluiden sarja oli mahdollisuus katkaista lauantaina, kun Tammisaaresta vierailulle saapui Ekenäs IF. Kotijoukkueen kokoonpanossa oli nähtävissä muutoksia, kun aiemmin seuraa edustaneiden Alberto Alvarado Morinin, Aleksi Gullstenin sekä Driton Shalan pelaajasopimukset olivat aiemmin purettu yhteisymmärryksessä.

Itse otteluun lähdettiin positiivisella asenteella ja hyvästä terveystilanteesta. Ainoastaan Loorents Hertsi kärsi pelikieltoa.

Ottelun ensimmäinen kunnon maalipaikka rakentui AC Oululle. Pirteästi pelannut Aapo Heikkilä voitti kaksinkamppailun ja jatkoi pallon laidassa viilettäneelle Juuso Kemppaiselle jonka matalakeskitys tavoitti rangaistusalueelle hiipineen Joni Korhosen, mutta tämän laukaus kilpistyi EIF:n puolustukseen.

Avausmaalin järjesteli kuitenkin vierasjoukkue. Mehdi El Moutacimin pitkä avaus ottelun 21. minuutilla pomppasi AC Oulun puolustuslinjan välistä huippuvireessä olevalle Akseli Ollilalle joka pääsi irtautumaan yksin läpi. Nuorukainen viimeisteli maalin taidokkaasti ohi vastaantulevan Juhani Pennasen joka oli tilanteessa vailla mahdollisuuksia.

Puoliajan jälkeen Ekenäs IF tuplasi johtonsa, kun kulmapotkutilanteessa Daniel Rantanen keskitti ja William Lindqvist nousi korkeimmalle puskien pallon vastustamattomasti verkon perukoille.

  1. 66. minuutilla kotijoukkue pääsi maalin makuun David Ramadingayen pystysyötön vapauttaessa Juho ”Kirurgi” Mäkelän täyteen vauhtiin. Tilanteessa Mäkelä ohitti yhden puolustajan ja pääsi laukomaan toisen estelyistä huolimatta pallon maalivahti El Moutacimin jalkojen välistä kirurgin tarkasti juuri ja juuri maaliviivan paremmalle puolelle.

    Mäkelän maalin jälkeen EIF:n onnistui jäädyttämään AC Oulun hyökkäyspeli ja näin ollen lisämaaleja ei ottelussa enää nähty. Pisteet matkasivat Tammisaareen, mutta kotivoittojen metsästys jatkuu ensi viikon perjantaina, kun KTP saapuu Kotkasta Raattiin.

Kommentit

– Ei tässä ole paljon sanottavaa. Hävettää kaikkien puolesta nämä meidän tulokset kotikentällä. Positiivisia asioita on pelissä paljonkin, mutta ei niitä edes jaksa miettiä kun tulosta ei tule. Me hävitään pelit maalien edustalla eli meille menee naurettavan helppoja osumia ja toisaalta itse ei tehdä hyvistäkään paikoista, AC Oulun kapteeni Lassi Nurmos kertoo.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit