AC Oulu kohtasi Helsingin IFK:n lauantaina vierasottelussa ja joutui pettymään jälleen pääkaupungin valoissa. Helsinkiläiset olivat parempia numeroin 3-1. Oululaisten ainoan maalin teki Samu Alanko, joka on nyt päässyt hyvään maalivireeseen.

Laivastonsiniset aloittivat ottelun vahvasti ja hallitsivat peliä. Hyvän alun kruunasi vielä reilun kahdeksan peliminuutin jälkeen ottelun avausmaali. Rafinha syötti omalta alueelta pitkän ja komean kaaripallon Usman Salelle oikeaan laitaan hyökkäysalueelle, joka syötti aivan päätyviivalta rankkarialueen toiseen aaltoon. Syöttöön pääsi suoraan vastapalloon potkaisemaan Samu Alanko ja veto painui takaylänurkkaan eikä HIFKin maalivahti Calum Ward voinut sille mitään.

Hyvä alku taittui tasoitukseen reilun parin kymmenen minuutin jälkeen, kun Mosawer Ahadi antoi pitkän läpisyötön oikeaan laitaan Mosalle. Hän antoi nappikeskityksen oululaisten maalin eteen, jossa vapaana ollut Keaton Isaksson pääsi puskemaan tasoituksen.

HIFKin paine jatkui maalin jälkeen ja kolmen minuutin päästä tasoitusmaalista Kei Kamara kokeiliYann Fillionin reaktioita, kun hän pääsi laukomaan rankkarialueen sisällä napakasti kohti maalia. Tällä kertaa Fillion kuitenkin venyi pallon tielle ja tilanne säilyi toistaiseksi tasalukemissa.

Kolme minuuttia myöhemmin oli puolestaan Mosan vuoro kokeilla. Hän pääsi noin 30 metristä vapaasti vetämään, mutta tällä kertaa taas Fillion oli parempi ja poimi kovan vedon haltuunsa.

Reilun 32 minuutin jälkeen oli oululaisten vuoro yrittää päästä johtoon. Anselmi Nurmela syötti Usman Salelle vastaavaan paikkaan, kuin johtomaalissa. Sale sai jälleen syötettyä Alangolle, joka pääsi nokikkain helsinkiläisten maalivahdin kanssa, mutta tällä kertaa maalintekoyritys päätyi tolppaan.

Kun pelikello oli pyörähtänyt reilun 35 kertaa ympäri, pääsi HIFKin Mosa antamaan sivuvaparia, joka leijaili rankkarialueen taka-alueelle. Kei Kamara sai pallon haltuunsa ja keskitti maalin eteen, jossa oli jälleen vapaana Keaton Isaksson. Hän sai keskityspalloon hyvän puskun, joka painui maaliin, vaikka Fillion sai venytettyä vielä sormensa väliin. Näin helsinkiläiset olivat siirtyneet 2-1 johtoon.

Ilta synkkeni oululaisten kannalta lisää muutama minuutti myöhemmin, kun HIFK siirtyi kahden maalin johtoon reilun 38 minuutin pelin jälkeen. Jake Dunwoody antoi omalta alueelta pitkän kaaripallon kärjessä roikkuneelle Jusif Alille, joka pääsi karkaamaan läpi. Hyvin tilanteessa vastaan tullut Fillion yritti estää Alin maalintekoa, mutta tällä kertaa hyökkääjä oli näppärämpi ja harhautti oululaisten maalivahdin. Tilanteeseen kerkesi vielä juosta AC Oulun puolustajat Rafinha ja Ruxi, mutta Ali pääsi laukomaan pallon maaliin heidän välistään.

Pari minuuttia myöhemmin AC Oulu pääsi yrittämään kavennusta kulmatilanteesta. Sergei Eremenko antoi kulmapallon takatolpalle ja pienen pomputtelun päätteeksi Lucky Opara pääsi laukomaan palloon, mutta valitettavasti helsinkiläisen maalia vartioinut Ward oli tällä kertaa tiellä.

Vielä jakson lopussa HIFK oli lähellä päästä lisäämään johtoaan, kun Macario Hing-Glover pääsi murtautumaan läpi oikeassa laidassa. Hän antoi matalan keskityksen maalin eteen, jossa oli vapaana Kei Kamara, jonka veto päätyi Fillionin jalasta päädystä yli.

AC Oulu aloitti toisen jakson vahvasti ja heti alkuun oululaisten Sergei Eremenko kaadettiin aivan rangaistusalueen rajalla, josta päätuomarilla ei ollut vaikea päätös viheltää vapaapotkua. Eremenko asettui itse pallon taakse ja ampui pallon hieman ohi ylänurkasta.

Pelikellon tikittäessä 53. minuuttia oululaisten Magnus Breitenmoser syötti puolesta kentästä pallon läpi helsinkiläisten puolustuksen. Palloon kerkesi Samu Alanko, joka pääsi nousemaan vasemmalla laidalla aivan päätyrajalle asti, josta hän syötti alemmas takaisin Breitenmoserille, joka taas syvemmälle rankkarialueelle Niklas Jokelaiselle. Hänkin pääsi nousemaan päätyrajalle asti, josta hän syötti maalin eteen. Kova syöttö ei pysynyt maalivahti Wardin käsissä ja pallo ilmestyi Eremenkon eteen kuin tarjottimella, mutta potkaisi ohi pallosta ja helsinkiläisten puolustus kerkesi siivoamaan pallon väljemmille vesille.

Tilanteen jälkeen juoksi HIFKin Ahadi oululaisten puolustuksen läpi ja pääsi laukomaan kovan kudin kohti takanurkkaa. Tällä kertaa maalivahti Yann Fillion kaappasi pallon haltuunsa ja näin helsinkiläiset eivät päässeet lisäämään johtoaan.

60 minuutin pelin jälkeen Jere Kallinen pääsi katkaisemaan HIFKin syötön omassa päässä, jonka jälkeen hän lähti kääntämään hyökkäystä nopeasti. Kallinen nousi keskialueelle ja syötti oikealla laidalla hyvässä vauhdissa juosseelle Usman Salelle. Hän harhautteli itsensä rankkarialueelle ja antoi keskityksen maalille, johon pääsi Breitenmoser jalkoineen väliin, mutta pallo meni ohi aivan avopaikasta.

Seuraavaksi oli taas helsinkiläisten vuoro yrittää, kun Hing-Glover antoi vapauttavan syötön Isakssonille, joka pääsi nokikkain Fillionin kanssa. Kuitenkin oululaisten maalivahti oli tilanteessa parempi ja maali jäi vain haaveeksi.

Hetkeä myöhemmin Ruxi antoi vasemmalle laidalle vapaana olleelle Niklas Jokelaiselle hyökkäyspäässä, josta hän antoi keskityksen rankkarialueen rajalle. Sergei Eremenko pääsi potkaisemaan suoraan keskityspalloon, mutta tällä kertaa osoitteena oli ylähirsi. Hieman huonoa onnea oululaisten maalinteossa, joten helsinkiläisten johdossa jatkettiin edelleen.

69 minuutin jälkeen helsinkiläiset pääsivät kirjaimellisesti rummuttamaan maalintekoa oululaisten maalilla. Mosa ampui noin 30 metristä tulisen kudin kohti maalia ja Fillion sai nyrkkeiltyä sen pois. Irtopallon kuitenkin tavoitti Jusif Ali, joka pääsi tykittämään suoraan vastapalloon. Fillion sai jälleen itsensä vedon eteen. Torjunnan jälkeen irtopallo päätyi Kei Kamaralle, joka myös pääsi yrittämään pamauttaa suoraan vastapalloon, mutta tällä kertaa Fillionin aisapariksi tullut oululaisten puolustaja Ruxi kerkesi laittamaan itsensä vedon eteen ja pallo painui päädystä ohi maalin.

Kaiken kaikkiaan ottelu tasainen, mutta HIFK oli tehokkaampi maalinteossa. Maalipaikkoja oli kummallakin joukkueella runsaasti, joten sen perusteella tulos olisi voinut olla hyvinkin erilainen. AC Oulun taival jatkuu ensi viikolla FC Lahtea vastaan ja seuraavalla viikolla pelataan FC Interiä vastaan sekä viikon päättää runkosarjan päätösottelu FC Hakaa vastaan Raatissa.