Ottelua suvereenisti hallinnut AC Oulu vei viime hetken rangaistuspotkumaalilla täydet pisteet sarjajumbo JJK:lta. AC Oulun sankari oli kaksi maalia 2-1 päättyneessä ottelussa iskenyt Alberto Alvarado Morin.

AC Oulun maalissa aloitti Juhani Pennanen. Lassi Nurmoksen ollessa loukkaantuneena muodostui puolustuslinja muotoon Konstantin Belov – Samuli Leppälä – Markus Heikkinen – Walter Moore, keskikentällä aloittivat Jair, David Ramadingaye ja Jere Aallikko, ja hyökkäyskolmikon muodostivat Aleksi Gullsten, Morin ja Juuso Kemppainen.

Ensimmäinen 15 minuuttia oli molemmilta tunnustelevaa peliä, eikä vaarallisia maalipaikkoja nähty.

17 minuutin kohdalla JJK-maalivahti Aati Riihimäki hukkasi pallon Morinin kovan prässin alla omalla rangaistusalueellaan, mutta ehti JJK:n onneksi paikkaamaan virheensä.

Tämän jälkeen kettupaidat saivat hienoista otetta pelistä, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei edelleenkään nähty kumpaankaan päähän. AC Oulun hyökkäyspeli koostui lähinnä pitkistä palloista, joilla tavoiteltiin JJK:n topparien edestä Morinia. Raattia hellivä keskikesän tuuli kuitenkin vaikeutti pääpalloja, eikä Morinin kautta kovin montaa vaarallista tilannetta saatukaan rakennettua.

44 minuutin kohdalla Aatu Manninen pääsi laukomaan vapaasti AC Oulun rangaistusalueelta. Tilanteessa sinisten puolustuspelaajat olettivat pallon olleen yli päätyrajasta, mutta linjatuomari antoi pelin jatkua. Oululaisten onneksi pallo viuhui kuitenkin reilusti yli maalin.

AC Oulu aloitti toisen puoliajan pirteästi. Heti ensimmäisestä hyökkäyksestä Juuso Kemppainen, Morin ja Jere Aallikko pystyivät luomaan maalipaikan JJK:n maalille. Jairin laukoma vastapallo kilpistyi kuitenkin vierasjoukkueen puolustusmuuriin.

Pelikellon näyttäessä 61 minuuttia AC Oulu suoritti pelaajavaihdon. Kentältä asteli Juuso Kemppainen, ja hänen tilalleen oikeaan laitaan tuli jyväskyläläisille erittäin tuttu Toni Tahvanainen.

Ottelun 72. minuutilla David Ramadingaye kaadettiin JJK:n Tommi Karin toimesta rangaistusalueen tuntumassa. Jere Aallikon lähettämän vapaapotkun jatkoi Alberto Alvarado Morinille Walter Moore, eikä Morin erehtynyt puskussaan viiden metrin viivalta. Pallo painui vastustamattomasti ohi nuoren JJK-maalivahti Riihimäen.

Ote siirtyi maalin jälkeen täysin AC Oululle. Pian johtomaalin jälkeen Aleksi Gullsten pelasi David Ramadingayen nokikkain Riihimäen kanssa, mutta Ramadingayen hidastelu pallon kanssa esti AC Oulua lisäämästä johtoaan kahteen nollaan. Pian läpiajon jälkeen Mika Lähderinne tekikin taktisen vaihdon, ja vaihtoi Ramadingayen tilalle keskikentälle puolustavampaan rooliin Ilari Koljosen.

80 minuutin kohdalla kapteeni Markus Heikkinen otettiin vaihtoon, ja kentälle tuli puolustuslinjaan erinomaisia otteita farmiseura OLSin paidassa Kakkosessa esittänyt Alexander Jibrin. Jibrinille ottelu oli ensimmäinen AC Oulun paidassa.

Valtava pettymys oululaisille iski 88. minuutilla, kun kulmapotkun paluupallosta JJK:n nuori Nooa Laine pääsi lataamaan sydämensä kyllyydestä pallon 16 metrin rajalta maalin alanurkkaan. Käytännössä ensimmäisessä maalia kohti suuntautuneessa JJK:n laukauksessa maalivahti Juhani Pennanen jäi täysin vaille mahdollisuuksia. Näytti jo varmalta että pelissä joudutaan pistejakoon.

Draaman kaaren täydensi yliajalla AC Oulun saama rangaistuspotku. JJK-puolustus joutui kaatamaan vapaapotkun jälkitilanteessa rangaistusalueelle rynnänneen Jere Aallikon. Morin sijoitti seuranneen rankkarin varmasti maaliin, ja tuomari vihelsi välittömästi rankkarin jälkeen ottelun päättyneeksi.