Tapahtumarikas ottelu päättyi 1-0-lukemiin. Voittomaalin iskin toisen jakson alussa Loorents Hertsi.

Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut Vaasan Palloseura saapui AC Oulun vieraaksi Ykkösen neljännellä sarjakierroksella. Kolmella voitolla kautensa avanneet Laivastonsiniset avasivat ottelun seuraavanlaisella kokoonpanolla:

Juhani Pennanen, Miika Koskela, Lassi Nurmos, Daniel Rantanen, Jere Aallikko, Rafinha, Niklas Jokelainen. Henrik Ölander, Samuel Kurttila, Aapo Heikkilä ja Loorents Hertsi.

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui pitkälti asemia hakien molempien joukkueiden pallollisten ratkaisuiden etsiessä parasta muotoaan. Etenkin kotijoukkueella viimeinen tarkkuus syötöistä antoi hieman odottaa itseään. Maalipaikoilla ei mässäilty, mutta parhaat apajat tarjoutuivat vierailevalle VPS:lle, kun Samu Alanko pääsy testaamaan Juhani Pennasen torjuntavirettä vain todetakseen 27-vuotiaan Oulunsalosta kotoisin olevan veräjänvartijan tilanteessa vahvemmakseen. Kotijoukkueen viimeisenä lukkona vakuuttavasti operoinut Pennanen teki hetkeä myöhemmin tyhjäksi myös Momodou Sarrin maalintekoaikeet venyessään loistavasti laadukkaan laukauksen eteen.

Toiselle puoliajalle AC Oulu tuli selvästi Vaasalaisia terävemmillä jaloilla. Vaasan Palloseurassakin aiemmin pelannut Loorents Hertsi tikkasi melkein suoraan pukukopista maalintekoon ja heilutti tarkalla laukauksellaan maaliverkon alanurkkaa, kun toista puoliaikaa oli pelattu vaivaiset kolmekymmentä sekuntia.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä vahvemmin AC Oulu pääsi kontrolliin. Viimeksi keskiviikkona pelanneet vaasalaiset alkoivat selkeästi väsymään loppua kohti ja kotijoukkue pystyi hallitsemaan ottelua varmalla perus pelaamisellaan. Paikkoja lisämaaleille tarjoiltiin Hertsin ylärimalaukauksen lisäksi myös vahvan ottelun pelanneelle Niklas Jokelaiselle ja Daniel Rantaselle, mutta tällä kertaa pallo ei löytänyt tietään maaliin.

Fiksusti pelannut kotijoukkue ei päästänyt vaasalaisia toisella jaksolla juurikaan paikoille ja näin ollen ottelu päättyi kotijoukkueen 1-0 voittoon ja kolme sarjapistettä takaa sen, että tässä vaiheessa kautta Laivastonsiniset porskuttavat Ykkösen sarjakärjessä!