KPV ja AC Oulu avasivat Suomen Cupin ottelut tasapelillä Kokkolassa. Laivastonsinisten maalista vastasi Alexander Jibrin.

AC Oulun avauskokoonpanossa oli hieman muutoksia sitten RoPS-harjoitusottelun. Keskikentällä Daniel Rantasen rinnalla nähtiin Samuel Kurttila ja hyökkäyksessä Sami Karjalainen. Valmentajien ennakkohaastatteluissa päävalmentajat Jani Uotinen ja Jyrki Ahola ennustivat vauhdikasta peliä, jossa mennään päästä päähän. Ottelun alku oli kuitenkin varovainen.

Ensimmäisen 10 minuutin aikana Laivastonsinisillä oli kolme suhteellisen hyvää maalipaikkaa. AC Oulun jatkuva prässääminen tuntui olevan päänvaivana kokkolalaisille. Ensimmäisen parinkymmenen minuutin ajan Laivastonsiniset olivat huomattavasti vaarallisempi joukkue. Vähitellen myös kotijoukkue KPV sai juonesta kiinni ja hyökkääjä Simo Roihalla oli muutama vaarallinen tekopaikka. AC Oulun Jere Aallikolla oli puolen tunnin kohdalla mahdollisuus viedä vieraat johtoon, mutta laukaus osui tolppaan.

Kun toinen ei osu, toinen osuu. KPV:n hyökkäyspäässä oikealta tulleeseen keskitykseen pääsi Aleksi Pahkasalo, joka vei isännät vastustamattomasti 1-0 johtoon komealla puolivolleyllä. AC Oulun Juhani Pennanen oli maalillaan voimaton. Näissä lukemissa lähdettiin viettämään taukoa. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Kokkolan Kipparihallissa oli todella hieno tunnelma, runsaslukuisen kotiyleisön ja äänekkäiden vieraskannattajien johdosta.

Toisen puoliajan Laivastonsiniset aloittivat jälleen mallikkaasti. Sami Karjalaiselle ja Jere Aallikolle siunaantui kohtuullisen hyvät tekopaikat, mutta isäntien maali varjeltui tasoitusosumalta. Reilun tunnin kohdalla Jyrki Ahola suoritti harvinaisen kolmoisvaihdon, jossa sisään kentälle otettiin Juho Mäkelä, Niklas Jokelainen ja Jere Kallinen. Vaihtojen jälkeen AC Oulu sai lisää draivia otteluun ja KPV joutui alati rikkomaan Laivastonsinisiä.

Ottelun 87. Minuutilla AC Oulu sai haluamansa tasoituksen. Erikoistilannemies Daniel Rantanen antoi loistavan kulmapotkun etutolpalle kapteeni Lassi Nurmokselle, joka jatkoi pallon keskelle, jossa Nurmoksen topparipari Alexander Jibrin oli valmiina puskemaan ottelun tasoihin. Tasoituksesta huolimatta AC Oulu jaksoi prässätä otteluun loppuun asti, mutta lisäosumia ottelussa ei nähty. Laivastonsinisten esitys oli kokonaisuudessaan pirteä. Erikoismaininta Jere Kalliselle, joka tuli ennakkoluulottomasti peliin mukaan vaihtopenkiltä.

AC Oulu jatkaa Suomen Cupin otteluja ensi lauantaina Oulussa Heinäpään jalkapallohallissa klo 14, jossa vastaan asettuu mm. Juuso Kemppaisen edustama AC Kajaani. Tervetuloa!