AC Oulu jatkaa Ykkösen kauttaan tappioitta, kun KPV kaatui Kokkolassa lukemin 0-1. Voittomaalin tekijänä nähtiin nuori keskuspuolustaja, Miika Koskela.

Avauskokoonpanossa nähtiin pieniä muutoksia verrattuna edelliseen VPS-otteluun. Daniel Rantanen oli lopulta pois kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi. Samuli Leppälä otti Rantasen paikan keskikentällä. Ottelu starttasi vauhdikkaasti, jossa molemmat joukkueet pyrkivät nopeisiin hyökkäyksiin. Laivastonsinisillä oli ensimmäisellä puoliajalla ajoittain todella korkea prässi. Kovaa taistelua nähtiin molemmissa päissä. KPV sai heti ottelun alkupuolella muutaman erikoistilanteen, jotka olivat kokkolalaiseen tyyliin todella vaarallisia.

Vartin kohdalla AC Oulu rakensi komean hyökkäyksen Aapo Heikkilän ja Lassi Nurmoksen kautta oikealta. Loorents Hertsin pusku suuntautui kuitenkin sivuverkkoon. Peli oli katsojan näkökulmasta viihdyttävää, sillä kentällä nähtiin paljon tunnetta ja kovia kaksinkamppailuja. 23. minuutilla KPV pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen pallon menetyksen jälkeen. Rangaistuspotku oli lähellä, mutta erotuomari Daniel Enkvist päätyi oululaisten kannalta suotuisampaan ratkaisuun.

Reilun puolentunnin pelin jälkeen KPV:n Simo Roihalla oli tuhannen taalan paikka siirtää vastahyökkäyksestä isännät johtoon, mutta veto suuntautui niukasti ohi Juhani Pennasen vartioman maalin. 37.minuutilla AC Oulu sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Niklas Jokelaisen vasemmanjalan vapaapotku pamahti vaarallisesti kokkolaisten maalin ylärimaan. Enempää vaarallisia paikkoja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten pukukoppeihin marssittiin tilanteessa 0-0.

Toisella puoliajalla jatkettiin siitä mihin ensimmäisellä jäätiin. 50. minuutilla Juhani Pennasen purkupallo epäonnistui ja KPV-hyökkääjä Aleksi Pahkasalo pääsi kokeilemaan maalintekoa vaaralliselta etäisyydeltä. Matala veto meni todella niukasti ohi Laivastonsinisten maalin, osa kokkolalaisyleisöstä alkoi jo tuulettamaan maalia. Viisi minuuttia myöhemmin AC Oulun Henrik Ölander keskitti vasemmalta keskellä, josta Niklas Jokelainen tykitti pallon jo toistamiseen ylärimaan.

1. 64. minuutilla AC Oulu sai jälleen kulmapotkun. Totuttuun tapaan kulmapotkua meni antamaan Niklas Jokelainen. Loistava kierteinen potku tavoitti 17-vuotiaan Miika Koskelan, joka puski tyylikkäästi pallon maaliin KPV-vahti Sergey Lazarevin nenän edestä. AC Oulun seurahistorian nuorimman maalintekijän ennätys säilyy silti Matias Ojalalla (16v, 4kk, 10pvä), joka iski maalin kaudella 2011 maalin PK-35 Vantaan verkkoon.

Pelin loppupuolella KPV otti enemmän otetta pelistä ja painosti jatkuvasti AC Oulun puolustusta. Kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Simo Roihalla oli loistava paikka tasoittaa ottelu. Kova veto osui kuitenkin tolppaan. Tätä lähemmäksi KPV ei kuitenkaan maalintekoa päässyt, joten todella arvokkaat kolme pistettä matkasivat Ouluun. Näin AC Oulun loistavasti ääntä pitäneet kannattajat pääsivät juhlimaan jo kauden viidettä voittoa. Laivastonsinisten kausi jatkuu lauantaina 1.8. Klo 17.00 kotiottelulla FF Jaroa vastaan Raatin stadionilla.