VPS ja AC Oulu pelasivat lauantai-iltana Vaasassa viihdyttävän Suomen Cupin lohkovaiheen ottelun. Ottelu päättyi lukemiin 2-2.

Laivastonsinisten kokoonpanossa oli viime otteluun verrattuna muutamia muutoksia. Sami Karjalainen aloitti vasempana laitahyökkääjänä, Juho Mäkelä oli nostettu avaukseen Niklas Jokelaisen kärkipariksi. Anselmi Nurmela aloitti Daniel Rantasen kanssa keskikentällä.

Kotijoukkue VPS aloitti räväkästi, ja paine oli jatkuvasti AC Oulun päädyssä. VPS aiheutti AC Oululle vaikeuksia kovalla prässillä. Pikkuhiljaa myös vierasjoukkue AC Oulu alkoi päästä peliin kiinni. Silti maaliverkkoja heiluttivat ensimmäiseksi vaasalaiset. Ottelun 14. minuutilla Samba Sillah pääsi kiitämään vasenta laitaa pitkin ja syötti tarkasti keskelle Steven Morriseylle, joka puttasi VPS:n 1-0 johtoon.

Kuten sanottua myös Laivastonsiniset pääsivät otteluun kiinni, vaasalaisten vauhdikkaasta alusta huolimatta. Ottelun 32. minuutilla vasemmalta vaasalaispuolustuksen ohi murtautua Sami Karjalainen, joka löysi tarkalla syötöllä keskeltä ex-VPS Loorents Hertsin, joka tasoitti ottelun. Maalia voidaan pitää ansaittuna, sillä Juho Mäkelälle oli muutamaa minuuttia aikaisemmin oiva paikka tasoittaa ottelu. Ensimmäisen puoliajan lopulla vaasalaispäädyssä nähtiin lisäksi kyseenalainen tilanne, jossa AC Oulun runsaslukuinen kannattajajoukko oli vaatimassa Laivastonsinisille rangaistuspotkua, kun Sami Karjalaista rikottiin rangaistusalueella. Ottelun erotuomari Juho Nieminen oli tilanteesta silti eri mieltä.

Toisen puoliajan AC Oulu pääsi aloittamaan salamamaalilla. VPS puolustus sekoili oman rajaheiton, jonka jälkitilanteesta Juho Mäkelä pääsi syöttämään Loorents Hertsille, joka iski pienen taistelun jälkeen oululaiset 1-2 johtoon. Toinen puoliaika jatkui tästä tasaisissa merkeissä. Laivastonsiniset tekivät toisella puoliajalla tukun vaihtoja. Peliaikaa avauskokoonpanon pelaajien lisäksi saivat Samuli Leppälä, Aapo Heikkilä, Jere Kallinen ja Christian Bohui.

Ottelun 76. minuutilla vahvan ottelun pelannut VPS-puolustaja Samuel Mahlamäki laittoi pitkän syötön oululaispäätyyn, jossa VPS:n seuralegenda Steven Morrissey iski ottelun tasoitusmaalin komealla puolivolleylla. AC Oulu painosti lopussa, yrittäen hakea voittomaalia, mutta tuloksetta. Lähimmäksi sitä pääsi vaihtomies Jere Kallinen, jonka sijoitus valui niukasti ohi oikean alanurkan.

Näin Vaasassa päädyttiin 2-2 tasatulokseen viihdyttävän Suomen Cupin lohkovaiheen ottelun jälkeen. Ottelussa joukkueen tukena nähtiin runsaslukuinen ja hienosti ääntä pitävä AC Oulun kannattajien osasto. Laivastonsinisten kausi jatkuu viikon päästä ensi lauantaina 15.2. Klo 15.15 FF Jaron vieraana.