Laivastonsiniset nappasivat Pietarsaaresta taisteluvoiton lukemin 2-3. Maalinteossa onnistuivat Jere Aallikko, Rafinha ja Niklas Jokelainen.

AC Oulun avauskokoonpanossa nähtiin muutoksia viime kierroksen VPS-otteluun verrattuna. Aloituksessa nähtiin uusina miehinä Jere Aallikko, paluun kotiin tehnyt Rafinha, Henrik Ölander ja Aapo Heikkilä.

Ottelu alkoi vierasjoukkue AC Oulun komennossa. Laivastonsinisten prässi tuotti kotijoukkue Jarolle hankaluuksia ja laitapuolustaja Kristian Heinolainen pääsi tekemään teräviä nousuja selustaan. Ottelun 10. minuutilla Heinolainen pääsi murtautumaan oikealta läpi, mutta keskelle tullut syöttö ei tavoittanut AC Oulun pelaajia. Kahdeksan minuuttia myöhemmin erikoistilannespesialisti Daniel Rantanen pääsi antamaan kulmapotkua oikealta. Keskitykseen laittoi ensimmäisenä päänsä väliin Anselmi Nurmela, joka jatkoi pallon Jere Aallikolle. Aallikko laukoi tilanteeksi 0-1.

Ottelun 28. minuutilla Jaro pääsi otteluun mukaan. Keskikentän riiston jälkeen Alex Ramsay pääsi läpiajoon ja sijoitti pallon ohi Juhani Pennasen. Tasoitusmaalin jälkeen Jaro sai enemmän otetta ja pääsi rakentamaan muutaman kerran suhteellisen hyvän maalintekopaikan. Puoliajalle mentiin kuitenkin tilanteessa 1-1.

Toisella puoliajalla nähtiin tilanteita molemmissa päissä. 52. minuutilla Niklas Jokelainen sai pallon hyökkäyspäässä ja pääsi syöttämään keskelle, jossa pallosta oli taistelemassa Aapo Heikkilä. Ottelun erotuomari Petri Viljanen näki, että Heikkilää rikottiin tilanteessa rangaistuspotkun arvoisesti, joten pallo vietiin 11 metriin. Pallon taakse asettui AC Oulussa numerolla 11 pelaava Rafinha, joka sijoitti pallon varmasti ohi Jaron maalivahti Emil Öhbergin. Kyseisen maalin jälkeen nähtiin myös mielenkiintoinen tilanne kun, Jaron päävalmentaja Niklas Käcko ajettiin ulos penkiltä toisen varoituksen jälkeen.

Jaro ei tästä lannistunut. Kotijoukkue riisti pallon Laivastonsinisiltä ottelun 62. minuutilla ja pääsi hyökkäykseen. Irtopallon jälkeen Anthony Olusanya tasoitti tilanteeksi 2-2. Vierasjoukkue AC Oulu näytti tämän jälkeen vahvuutensa. 81. minuutilla Rafinha pääsi avaamaan peliä oikealta kohti vaihdosta kentälle tulleelle Jere Kalliselle. Kallinen jatkoi Loorents Hertsi, joka lähetti loistavan keskityksen Niklas Jokelaiselle. Jokelainen pommitti toisella Suomen Cupin osumallaan vasempaan alanurkkaan tilanteeksi 2-3. Jaro ei enää pystynyt rakentamaan vaarallisia tilanteita hyökkäyspäässä, joten täydet kolme pistettä matkasivat Ouluun.

Voitolla AC Oulu nousi Suomen Cupin Ykkösen B-lohkon kärkipaikalle kahdeksalla pisteellä. Toisena sarjataulukossa on KPV seitsemällä pisteellä. Lohkon kaksi parasta pääsevät Suomen Cupin jatkopeleihin. Laivastonsiniset päättävät lohkovaiheen taipaleen kotiottelulla SJK Akatemiaa vastaan ensi lauantaina Heinäpään jalkapallohallissa klo 14.00 alkavassa ottelussa.