Raportti Edustus

AC Oulu kohtasi FF Jaron kesäisessä Raatin lauantai-alkuillassa. 1608 katsojaa pääsi todistamaan makeaa 2-1 kotivoittoa.

Ottelun alku ei tarjoillut loistavia maalipaikkoja kummallekaan joukkueelle, vaan molempien joukkueiden hyökkäykset hakivat terävintä muotoaan ensimmäisen puoli tuntia.

Ottelun 36. minuutilla AC Oulun Henrik Ölander pääsi testaamaan Jaron maalivahdin Emil Öhbergin pelivirettä laukauksellaan, mutta vierailijoiden veräjänvartija pysäytti yrityksen komealla torjunnalla. Kaksi minuuttia myöhemmin kentän toisessa päässä oli vierailijoiden Anthony Olusanyan vuoro yrittää maalintekoa, mutta keskityspallon ohjaus vaikeasta asennosta ei hätyytellyt Juhani Pennasen maalia.

Edellisten tilanteiden mentyä tasan oli kotijoukkueen aika siirtyä kuskin paikalle. Loistavan alkukauden pelannut 20-vuotias Niklas Jokelainen syötti laidalle vapaaksi unohdetun Aapo Heikkilän tekopaikkaan ja Haukiputaalta lähtöisin oleva laitahyökkääjä ei maalipaikasta erehtynyt vaan tykitti pallon etukulmasta väkevästi sisään ja taululle tilanteeksi 1-0.

Muutamasta kelvollisesta maalipaikasta huolimatta kotijoukkueen ei onnistunut tuplata johtoaan vaan maalinteossa seuraavaksi onnistui vierailijajoukkue FF Jaro. 83. minuutilla vierasjoukkueen Severi Kähkönen sai rangaistualueelle vaarallisen keskityspallon ja taidokas pusku tasoitti lukemiksi 1-1.

Tasoituksen jälkeen monella joukkueella olisi mennyt sormi suuhun, mutta jälkeen AC Oulu osoitti lujuutensa kentällä ja antoi kotiyleisölle aihetta tuulettaa. Hienon pelin vasemman laitapuolustajan tontilla pelannut Henrik Ölander taisteli pitkän kuljetuksen päätteeksi keskityksen sisään Jaron rangaistusalueelle aivan päätyrajan päältä ja Jere Aallikko pääsi tuikkaamaan Jokelaisen selän kautta kimpoilleen keskityspallon maaliin. Varmistaen näin tärkeät kolme pistettä kotijoukkueelle dramaattisella viime hetkien voittomaalilla.

AC Oulu on näin ollen aloittanut kautensa hienosti voittamalla kaikki kuusi otteluaan. Kotiotteluita jatketaan Raatissa ensi viikon lauantaina, kun vieraaksi saapuu KTP Kotkasta. Ennen sitä on kuitenkin keskiviikona edessä vierasreissu, jossa AC Kajaani pääsee testaamaan sarjakärjen kunnon Kajaanin Liikuntapuistossa.

Liput KTP-peliin myynnissä>>

Kommentit

– Jaro on todella hyvä joukkue ja he todistivat sen tänään. Heidän kenttä oli täytetty hyvin ja me ei saatu ihan sitä prässiä aikaiseksi, jota olisi haluttu. Varsinkin toisella jaksolla oli kuitenkin hetkiä, jolloin me otettiin pallo kontrolliin ja tehtiin paljon hyviä juttuja. Joukkue osoitti kanttia tasoitusmaalin jälkeen ja raavittiin melkein heti perään se voittohäkki. Homma jatkuu keskiviikkona Kajaanissa, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kertasi tapahtumia.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit