Raportti Edustus

AC Oulun johtoasema suli viime hetkillä tasapeliksi SJK Akatemian vieraana. Laivastonsinisten maalin teki vapaapotkusta osunut Daniel Rantanen ja SJK Akatemian tasoituksen viimeisteli Jeremiah Streng.

Avausjakson ja koko ottelun juoni oli selvä ensimmäisestä minuutista alkaen. Kotijoukkue SJK Akatemia vetäytyi tiiviisti kuoreensa, antaen pallonhallinnan totaalisesti AC Oululle. Kotijoukkue pääsi avausjakson aikana kertaalleen laukomaan kohti Juhani Pennasta, mutta laukaus suuntautui suoraan OsPa-kasvatin syliin.

Vierailla oli vaikeuksia murtaa kotijoukkueen muuri ja luoda vaarallisia paikkoja. Ensimmäiset potentiaaliset yritykset tulivat jakson alkuun, kun Niklas Jokelainen ja Aapo Heikkilä pääsivät hyville paikoille, mutta Teppo Marttinen SJK-maalilla esitti etenkin Heikkilän yritykseen todella laadukkaan pelastuksen.

AC Oulu sai pallon maaliin 37. minuutilla, kun Heikkilä runnoi pallon verkkoon kulmapotkun jälkitilanteesta – avustava erotuomari liputti tilanteen kuitenkin paitsioksi ja näin ollen maali hylättiin. Tauolle lähdettiin maalittomassa tasatuloksessa.

Toinen jakso oli, jos mahdollista, kotijoukkueelta vieläkin varovaisempaa. Se onnistui kuitenkin lähes täydellisesti siinä mitä yritti eli eliminoimaan AC Oulun hyökkäyspelin. Vierasjoukkueen tekeminen ei ollut lauantaina sillä tasolla, jolla matala blokki onnistutaan murtamaan.

Kuten usein tämän kaltaisissa otteluissa on tapana, erikoistilanteet nousevat tärkeään rooliin. Talvesta asti laadukkaita vapaapotkuja laukonut Daniel Rantanen sai vihdoin palkinnon, kun peliväline painui vastustamattomasti verkkoon ottelun 71. minuutilla.

Maalin jälkeen kotijoukkueen oli avattava peliään ja pallonhallinta hieman tasoittui. AC Oulu puolusti kurinalaisesti, yhtä ja viimeistä tilannetta lukuunottamatta. Ottelua oli pelattu jo kaksi lisäaikaminuuttia, kun SJK lähetti pallon kohti hyökkäystä. AC Oulun pelaajat eivät onnistuneet voittamaan 3v2-tilannetta ja Streng pääsi laukomaan tarkan kudin kuudentoista-alueen rajalta alakulmaan, ohi Pennasen. AC Oulun kannalta valitettavan tilanteen vuoksi pisteet jaettiin 1-1-tuloksella, mutta tulos tuntuu Laivastonsinisten leirissä lähes tappiolta.

Jalkapallossa saa mitä ansaitsee. Tänään AC Oulu ei ansainnut yhtä pistettä enempää. Kokonaisuus on kuitenkin hyvä muistaa – AC Oulu jatkaa sarjakärjessä ilman tappioita, mutta muilla joukkueilla on viikonlopun aikana mahdollisuus kiriä ero kiinni.

Varmaa on, että syksystä tulee jännittävä. On hieno olla mukana, kentällä tai katsomossa. Muistetaan nauttia tekemisestä!

Kommentit

– Ei siinä auta selitellä. Tämä ansaittiin tänään. Kun on tuollainen matala blokki vastassa, niin silloin pitää olla laatua ja nopeutta pallon liikuttamisessa. Sitä ei löytynyt ja siksi ei oltu vaarallisia, eikä saatu paikkoja. Voitto oli silti otettavissa erikoistilannemaalilla, mutta nyt kävi näin. Taistelu jatkuu ja sillä selvä, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste