AC Oulu otti selvän 4-0 voiton SJK Akatemiasta lauantai-iltapäivänä Heinäpään jalkapallohallissa. Voitolla Laivastonsiniset varmistivat lohkovoiton ja etenivät näin Suomen Cupissa 16 parhaan joukkoon ja jatkopeleihin, joka tietää sitä että seuraavalla kierroksella kotiottelussa kohdataan varmuudella Veikkausliigajoukkue.

Ennakkoasetelmissa AC Oulun oli voitettava SJK Akatemia, jotta paikka Suomen Cupin jatkopeleissä varmistuisi. Perjantai-iltana kuitenkin pelattiin ottelu VPS – Jaro, jonka pietarsaarelaiset voittivat. Tämä tarkoitti sitä, että AC Oulu varmisti paikkansa lohkon kahden parhaan joukossa ja näin jatkopeleissä.

Itse otteluun. Laivastonsinisten kokoonpanossa ei suurempia muutoksia nähty. Seinäjokisten kokoonpanosta voidaan mainita mielenkiintoisena seikkana pelaajien vähyys. SJK Akatemian penkillä oli vain yksi vaihtopelaaja. AC Oulu aloitti ottelun räväkästi. Pallonhallinta oli oululaisilla, lyhyitä katkoja huomioimatta. 10 minuutin kohdalla Laivastonsinisillä oli jo oiva mahdollisuus tehdä ottelun avausmaali, kun Daniel Rantanen laukaisi ja Juho Mäkelä ohjasi vedon kohti maalia, mutta SJK Akatemian maalivahti Niilo Peräaho oli hereillä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Samuli Leppälä riisti pallon seinäjokisten puolustukselta ja syötti Niklas Jokelaiselle. Oulun oma kasvatti Jokelainen laukoi kovan vedon vastustamattomasti oikeaan alanurkkaan ja tilanteeksi 1-0. Ottelun 30. minuutilla Daniel Rantanen pääsi levittämään peliä vasemmalle hyökkäykseen nousseelle Henrik Ölanderille. Laitapuolustaja Ölander antoi matalan syötön keskelle, jossa paikalla oli tehomies Jokelainen, joka siirsi komealla ylänurkkasijoituksella AC Oulun 2-0 johtoon.

Toisella puoliajalla sama meno jatkui vaikka Jyrki Ahola suoritti puoliajalla kaksi pelaajavaihtoa. Sami Karjalainen ja Alexander Jibrin tulivat sisään ja Kristian Heinolainen sekä Aapo Heikkilä otettiin vaihtoon. Pelikellon näyttäessä 57 minuuttia tapahtui taas seinäjokisten puolustuspäässä. Samuli Leppälä antoi Niklas Jokelaiselle hienon pystysyötön. Jokelaisella oli helpohko työ siirtää Laivastonsiniset jo 3-0 johtoon ja saada täyteen hattutemppu. Tästä vielä muutamaa minuuttia myöhemmin Loorents Hertsi kiiti vasenta laitaa pitkin ja antoi syötön etutolpalle. SJK Akatemian puolustus kuitenkin pääsi väliin, mutta oululaisten onneksi pallo lipui maaliin seinäjokisten omasta pelaajasta ja näin AC Oulu johti ottelua jo 4-0. Ottelun loppupuolella myös seinäjokiset saivat muutaman hyökkäyspään tilanteen, mutta kummempia pelissä ei enää nähty.

Näin AC Oulu eteni Suomen Cupin 16 parhaan joukkoon. Neljännesvälierät pelataan 14.-15. maaliskuuta. Laivastonsinisten vastustaja tulee Veikkausliigasta ja tuo ottelu tulee olemaan AC Oulun kotiottelu. Vastustaja arvotaan myöhemmin Palloliiton toimesta. Seuraavaksi AC Oulu kohtaa harjoitusottelussa JS Herculesin Heinäpään jalkapallohallissa ensi lauantaina klo 15.00.