Raportti Edustus

Ottelussa selvästi niskan päällä ollut AC Oulu ei onnistunut murtamaan KTP:n puolustusta ja huippuottelua pelannutta maalivahti Anton Lepolaa.

Kotijoukkue tuli otteluun, kuten päävalmentaja Jyrki Ahola oli luvannut – kovalla ja aktiivisella prässillä. Ensimmäinen läheltä piti tilanne nähtiin jo 5. minuutilla, kun Niklas Jokelaisen kulmapotku löysi maalin edestä Lassi Nurmoksen kupolin. Pallo olisi mennyt maaliin ilman Lepolan huippuvenytystä.

Seuraava tilanne tuli vain parin minuutin kuluttua – tällä kertaa Jokelainen pääsi laukomaan kierteisin vasurin kohti takakulmaa, mutta Lepola veti jälleen pidemmän korren. Alun rynnistyksen jälkeen myös vieraat pääsivät paremmin peliin kiinni. Vieraiden ensimmäinen vaaran paikka tuli Mikan hyvästä yksilösuorituksesta, mutta pallo päätyi lopulta ohi Juhani Pennasen vartioman maalin.

Läpi pelin vaarallisia otteita esittänyt Loorents Hertsi haastoi näppärästi 20. minuutin kohdilla, mutta laukaus etukulmasta ei yllättänyt Lepolaa. Muutaman minuutin päästä Jokelainen pääsi laukomaan oikealla jalalla, mutta tällä kertaa Lepola sai huilata ja torjuntavuoron otti toppari Paavo Voutilainen liukumalla hätiin viime hetkellä. 36. minuutilla oli jälleen Lepolan vuoro torjua – Hertsin laukaus kuudentoista-alueelta suuntautui liian keskelle. Vauhdikkaan avausjakson loppuun Hertsi pääsi vielä kerran yrittämään Lepolan ohittamista lähietäisyydeltä, mutta pallo ei tälläkään kertaa löytynyt verkkoon asti. Vauhdikas avausjakso päättyi tähän.

Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi – Hertsi vastaan Lepola nähtiin vain parin minuutin pelin jälkeen, mutta kotkalaisten ylivoimaisesti näkyvin pelaaja torjui kudin kulmaksi. Vieraiden maalipaikat ja ylipäätänsä hyökkäykset olivat toisella jaksolla todella vähissä, mutta 50. minuutin korvilla erikoistilanteen jälkitilanteesta oli kotiyleisössä aihetta syviin huokauksiin – pallo painui kuitenkin ohi hyvin mukana olleen Pennasen ja tuloksena maalipotku.

Paljon erikoistilanteita ja etenkin kulmapotkuja saanut kotijoukkue oli tilanteisssa vaarallinen, mutta viimeinen sinetti jäi laittamatta – 65. minuutilla Hertsi pääsi lataamaan kakkospallon kymmenestä metristä, mutta kotkalaisten puolustus liukui uhrautuvasti pallon tielle.

Ottelun viimeisellä kympillä nähtiin paljon rikkeitä ja ymmärrettävästi molempien joukkueiden pelaajistossa alkoi härkäviikon rasitus näkyä. Vaparispesialisti Daniel Rantanen tykitti jälleen älyttömän tykin, mutta Lepola hoiti pallon kulmaksi 82. minuutilla. Tämän jälkeen Nurmos pääsi vielä ohjaamaan kulmapotkun kohti takakulmaa, mutta KTP:n maali oli tällä kertaa kuin noiduttu.

Kommentit

– Kyllähän peli oli aika pitkälle yhtä päätä. Ei saatu tällä kertaa maalia, vaikka tehtiin paljon oikeita asioita. Harmittaa kyllä että jäi kaksi pistettä saamatta, mutta jos me näin hyvää peliä pystytään jatkamaan niin tulos kyllä tulee, AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen kommentoi.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit