AC Oulun ja JS Herculeksen lähes 3 kuukauden mittainen tauko otteluista näkyi luonnollisesti molempien otteissa. Vauhdikas ottelu tarjosi silti hyvää viidettä – mielikuvituspisteet jaettiin 2-2-tuloksella.

AC Oulu lähti otteluun kokoonpanolla, jossa Juuso Särkelä valtasi maalivahdin tontin. Toppariparina aloitti Lassi Nurmos ja Rafinha. Laitapuolustajina Alexander Jibrin ja Henrik Ölander. Keskikentän kolmikon muodostivat Anselmi Nurmela, Samuli Leppälä ja Jere Kallinen. Hyökkäystrio oli puolestaan Aapo Heikkilä, Niklas Jokelainen ja Loorents Hertsi.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat AC Oulun hallintaa. Pallo liikkui mukavasti mieheltä toiselle ja linjaa puhkaisevia syöttöyrityksiä haettiin. Peli ehti vanheta vain neljä minuuttia, kun pallo oli ensimmäistä kertaa maalissa – Rafinhan syöttö tavoitti linjojen välistä Jere Kallisen, jonka hieno syöttö vapautti Niklas Jokelaisen läpiajoon. ”Nikke” laittoi pallon varmasti ohi vastaan tulleen Aleksanteri Patrosen.

Maalin jälkeen näytti, että AC Oulu tulee hallitsemaan ottelua, mutta Hercules pääsi pikkuhiljaa paremmin ja paremmin peliin mukaan. Maalipaikat tosin olivat kortilla, sillä Särkelä AC Oulun maalipuiden välissä joutui torjumaan vain yhden laukauksen ensimmäisen puolituntisen aikana.

Hercules tuli tasoihin 31. minuutilla – punapaidat saivat sivuvaparin ja muutaman pompun jälkeen halukkain mies rangaistusalueella oli Miikka Paldan, joka kiskaisi pallon voimalla yläkulmaan ja pelin tasoihin. Maalin jälkeen Hercules jatkoi painostamista, kun AC Oulun peli hieman mureni huonoihin pallollisiin valintoihin.

38. minuutilla oli vuorossa Herculeksen johto-osuma, kun Muritala Adeniran osui rangaistuspotkusta. Rike syntyi kulmapotkutilanteesta, kun Jokelainen tuuppasi Herculeksen Samuli Höltän nurin vaarattoman näköisessä tilanteessa.

Avausjakson loppu oli jälleen parempaa AC Oulua, mutta Hercules onnistui pitämään oman maalinsa puhtaana. Näin ollen tauolle siirryttiin 1-2-lukemissa.

Toiselle jaksolle AC Oulu suoritti heti kättelyyn useita pelaajavaihtoja. Juhani Pennanen tuli maalipuiden väliin, Heinolainen ja Kurttila laitapuolustajiksi, kun Rafinha siirtyi vaihtoon ja Jibrin Nurmoksen pariksi keskelle. Keskikentän ryhmittävät Rantanen, Ikonen ja Aallikko. Hyökkäykseen kirmasivat tuoreina miehinä Juho Mäkelä ja Sami Karjalainen.

Myötätuuleen toisen jakson pelannut AC Oulu otti alussa todella vahvan hallinnan. Etenkin keskikentälle tullut Rantanen oli paljon pallossa ja paine pysyi pitkiäkin jaksoja Herculeksen puolella. Lähimmäs maalia toisen jakson alkupuolella oli juuri Rantanen, jonka kaksi kaukolaukausta laittoivat Herculeksen maalille tulleen Aki Peltokorven tiukoille, mutta maalia ei nähty.

60. minuutin jälkeen peli tasoittui, mutta Hercules ei päässyt juurikaan AC Oulun kenttäpuoliskolle vaarallisia tilanteita rakentamaan. Pennanen AC Oulun maalilla haki muutaman pystysyötön pienellä marginaalilla kotijoukkueen haltuun. Seuraavat hetket aina viimeiselle kymmenelle minuutille olivat pääosin puurtamista.

Sen jälkeen alkoi jälkeen tapahtua – ensin 82. minuutilla Juho Mäkelä pääsi nikkaamaan Rantasen keskityksen takatolpalta, mutta pusku hyvältä paikalta päätyi sivuverkkoon. Parin minuutin kuluttua Jere Aallikon pystypallo tavoitti Heinolaisen, joka pääsi tälläämään 6 metristä, mutta Hercules-puolustus liukui pallon eteen hienosti estäen lähes varman maalin. 89. minuutilla oli jälleen Rantasen hevosen potkun vuoro, mutta pienen kimmokkeen jälkeen pallo viuhui muutaman kymmenen senttiä tolpan väärälle puolelle.

Lopulta AC Oulun yrityksen palkittiin, kun viime kaudella Herculeksen paidassa edustanut Sami Karjalainen laittoi pallon vanhan seuransa verkkoon. Maalia edelsi Heinolaisen keskitys, johon Mäkelä sai pienen kosketuksen ja pallo ajautui Karjalaiselle kymmeneen metriin, eikä mies erehtynyt.

Ottelu päättyi lähes heti maalin jälkeen ja näin ollen hyväntekeväisyysottelu päättyi tasatulokseen 2-2. AC Oulu jatkaa virallisiin otteluihin valmistautumista ensi viikon perjantaina, kun RoPS saapuu Heinäpään tekonurmelle vieraaksi klo 14.00 alkavaan otteluun. Sijannin vuoksi ottelu järjestetään avoimena tapahtumana. Paikalle voi siis tulla, mutta AC Oulu kehoittaa kaikkia noudattamaan viranomaismääräyksiä etenkin turvavälien osalta.