AC Oulu jatkaa Ykkösessä yhä tappioitta, mutta EIF laittoi kotijoukkueen todella ahtaalle. Vieraiden maalin viimeisteli Darren Smith ja kotijoukkueen tasoituksen viimeisteli Niklas Jokelainen.

Oulun kauniissa kesäillassa pelattavaan ottelun lähtökohdat olivat herkulliset. Kotijoukkue sarjakärjessä ja kokoonpanosta ei poissaoloja. Yleisöä otteluun oli saapunut paikanpäälle kiitettävästi ja alkuhetkistä saakka ottelussa oli hyvä virinä. Alkukauden vaihtelevasti aloittanut EIF tarjosi AC Oululle mielenkiintoisen haasteen ja ensimmäiset minuutit haettiinkin asemia tasaväkisesti.

Ottelun avausosuma näkee päivänvalon reilun varttitunnin pelaamisen jäljeen. Vierasjoukkueen Xhevdet Gela tavoittaa pystysyötöllään eteenpäin rynnistävän Darren Smithin joka nostaa pallon taidokkaastii yli vastaantulevan Juhani Pennasen. Tilanne 0-1.

Pirteästi pelanneen EIF:n selkeästi kokeneempaa kaartia edustava yli 200 Veikkausliiga-ottelun Xhevdet Gela on tuplata EIF:n johdon, kun rangaistusalueen rajoilta laukoma tykinkuula tärähtää ylärimaan Pennasen näppien kautta. Tällä kertaa kotiyleisö saa huokaista helpotuksesta.

Puolustuslinjan puhkaisevasta pystysyötöstä syntyy myös AC Oulun ensimmäinen maali. Daniel Rantanen tarjoilee puolustuksen halkovan syötön josta Niklas Jokelainen viimeistelee tyylikkäästi kiertämällä maalivahdin yhdellä kosketuksella ja laittamalla pallon varmasti sisään. Taukolukemiksi 1-1.

Toisen puoliajan alkuminuutelilla Ekenäs IF saa loistopaikan ja on jälleen siirtyä johtoon, mutta Zachary Sukundan laukaus lähietäisyydeltä pysähtyy tolppaan. Mitä pidemmälle ottelu etenee sitä enemmän molempien joukkueiden paras terä tekemiseen vaikuttaa tylsistyvän. Hiipivästä väsymyksestä huolimatta loppuhetket tarjoilevat vielä jännitystä ja suuria tunteita!

Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella nähdään erikoinen episodi, kun Ekenäs IF pääsee jo juhlimaan erikoistilanteesta William Lindqvistin tekemää maalia, mutta ilmeisesti tilannetta on edeltänyt EIF:n käsivirhe ja maali hylätään. Vieraiden riemu vaihtuu pettymykseen, kun taas kotiyleisössä käsivirhetuomio otetaan mielihyvin vastaan. Hämmennystä herättäneen tilanteen jälkeen hyvän ottelun Laivastonsinisten vasemmalla laidalla pelannut Henrik Ölander pääsee vielä yrittämään maalintekoa Loorents Hertsin ja Juho Mäkelän petaamasta pallosta, mutta vieraiden maalivahti Yann Fillon torjuu alakulmaan suuntautuneen ratkaisuyrityksen loistavalla venytyksellään ja pitää ottelun loppulukemat tulostaululla numeroissa 1-1.

Pistejakoon päättyneestä ottelusta huolimatta Raatin perjantai-illassa nähtiin erittäin viihdyttävää jalkapalloa. AC Oulu jatkaa kauttaa ilman tappioita ja seuraavan kerran tositoimiin päästään 30.8. Mikkelissä.